Ezt nézed:  / Divat/Életmód / 5 ok, amiért több zöldséget kellene enned

5 ok, amiért több zöldséget kellene enned

Spenót? Fúj! Általában ez az első reakció szegény zöldségre! Pedig, ha tudnád, hogy mennyi mindent ad és mennyi mindentől óv meg, biztosan megszeretnéd. Néhány fontos tény összeszedésével segítünk most a zöldségeknek, hogy jobban megszeresd őket!

1.Az immunrendszered ellenállóbbá tedd!

Tarts léböjtöt, és lúgosítsd a bélrendszered zöldségekkel! Ez azért fontos, mert a legtöbb immunrendszer-receptor a gyomorban van, és szükségük van egészséges környezethez, hogy a helyes működést kivitelezni tudják. Próbálj minél több citromot, zellert, sárgarépát, céklát és spenótot enni!

Gif: Picgifs.com

Gif: Picgifs.com

 

 

2.Vigyázz a szemed világára!

Tanulmányok azt mutatják, hogy az antioxidánsokban, luteinben és zeaxanthin gazdag diéták megakadályozzák a korfüggő makuladegenerációt. Luteinben és zeaxanthinban gazdag zöldségek a spenót, brokkoli, zöldbab, cukorrépa és a kelbimbó.

Gif: Joyreactor.com

Gif: Joyreactor.com

 

3. Növeld a szexepiled!

A St. Andrews Egyetemen, Skóciában arra jutottak a kutató tudósok, hogy minél több zöldséget eszel, annál egészségesebb és életerősebb leszel. Ez bizony segít még abban is, hogy sokkal vonzóbb légy.

Gif: Weighing-success.com/

Gif: Weighing-success.com/

 

4. Az aranysárga, izzó bőrért.

Azoknak, akik sokkal több zöldséget esznek, sokkal inkább aranyló színben pompázik a bőrük. A kutatók azt is megállapították, hogy ezeknél az embereknek a szervezetében nagy mennyiségű karotinoidokat találhatóak meg. A karotinoidok sok zöldségben és gyümölcsben is fellelhetőek, leginkább a sárgarépában, a spenótban, a sárgabarackban, a pirospaprikában és a dinnyében.

Gif: Giphy.com

Gif: Giphy.com

 

5. Csökkenti a cukorbetegség kockázatát.

Egy brit kutatás szerint 14%-kal is csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, ha megfelelő mennyiségű friss zöldséget fogyasztasz. 

Gif: Marklipinskisblog.com

Gif: Thinglink.com

 

Zöldség
Te mennyi zöldséget eszel?

Borítókép:Joesmithfarms.com