Ezt nézed:  / Hírek / PR / Suli / 5 tipp, hogy tuti ne bukj meg matekból!

5 tipp, hogy tuti ne bukj meg matekból!

A legtöbb diák mumusa a matematika. Hiába jó valaki töriből, magyarból, nyelvekből, ezek nem váltják ki sem a matekfelvételit, sem a matekérettségit, így hát nincs mit tenni, mint elsajátítani a matematika csínját-bínját. Van egy jó hírünk, bebizonyítjuk nektek, hogy ez nem egy lehetetlen küldetés, csupán a következő öt pontot kell, hogy betartsátok!

1. Járj be minden órára!

Néhány diákot sajnos már erre is figyelmeztetni kell, de ez tényleg egy ördögi körré válhat: nem megy a matek, ezért nem szereted, amiért nem szereted, állandóan kibúvót keresel, hogyan úszd meg az órát. Előbb beteget jelentesz, majd késel, aztán eljön az idő, amikor már a kifogást sem keresed arra, hogy miért nem mész be, csak szimplán nem mész be. Így sajnos hamar összegyűlik az igazolatlan órák száma, aminek mindannyian tudjuk a következményét.

Fiatalon az az egyetlen feladatotok és kötelességetek, hogy iskolába járjatok. Utána ráértek még arra, hogy azt csináljátok, amit szerettek!

2. Mindig figyelj órán!

Tudjuk, tudjuk. Annyi érdekes pötty van a falon, olyan sok új kép van az instán, amit padod alá rejtett telefonodon tudsz csak végigpörgetni és annyira helyes az előtted ülő srácnak vagy lánynak még a tarkója is. Ezek mind az óra végén is rád várnak, ám a tanárod nem mondja el még hatszor, hogyan kell megoldani a másodfokú egyenleteket, mert nem fér bele a tanrendbe.

A saját életed könnyíted meg, ha órán figyelsz és nemcsak egy zsák krumpliként ülsz a székeden. Otthon hamarabb megoldod majd a házit és több szabadidőd is marad.

3. Jegyzetelj órán!

Mi is tudjuk, hogy léteznek fotografikus memóriával rendelkező zseni gyerekek, akiknek elég ránézni egy példára, és már tudják is a megoldást, de te valamiért rákattintottál erre a cikkre, tehát nagy valószínűséggel nem erősíted a géniuszok táborát.

A jegyzeteléssel könnyebben érted meg és memorizálod a tananyagot. Sok tanulmány bizonyította már, ha valamit egyszerre hallasz is és még le is írod, sokkal nagyobb eséllyel marad meg a hosszú távú memóriában.

4. Mindig csináld meg a házit és gyakorolj!

Tetszik, vagy nem tetszik, ha betartod az első három pontot, akkor is kell gyakorolnod és házit írnod. Házit azért is írj, hogy ne kerülj fel a tanár fekete listájára, de az otthoni lecke – bármilyen hihetetlen is – csak a te érdeked szolgálja.

Amikor önállóan gyakorolsz, és valahol elakadsz, akkor tudsz majd kérdezni és segítséget kérni akár órán, akár utána, ám ha ezt kihagyod, azt sem tudod majd, mit kérdezz. Arra a kérdésére a tanárnak, hogy „Mit nem értesz?”, nincs idegtépőbb válasz a diáktól, mint az, hogy „Az egészet.” vagy „Semmit”.

5. Próbálj ki új módszereket!

Ha a hátadon feláll a szőr a könyvek, füzetek és gyakorlók látványától, próbáld ki az e- Palatábla Alapítvány matematikaérettségire felkészítő kurzusát. Az alapítvány segítségével mostantól online, elektronikusan, egy e-learning képzés segítségével készülhetsz fel az érettségire. Viszlát, könyvek, üdv 21. század!

Mutasd meg a matektanárodnak az oldalt, hogy ő is megismerje, ha eddig nem ismerte és kérd meg, hogy alkalmazzátok az órán az e-Palatábla anyagait. Sokkal élvezhetőbb lesz a tanulás, és nem utolsó sorban legálisan nyomkodhatjátok majd a telefonotokat vagy a tableteteket az órákon!

Ha minden tippünket betartotok, nemcsak megbukni nem fogtok, de még meg is szerethetitek a matekot és jó jegyeket is szerezhettek a tárgyból. Ne féljetek a matektól! 

 

Foto: ShutterstockStudynova, cdn0.vox-cdn.co, nge.sd23.bc.ca, 1.bp.blogspot.com, giphy.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share