Ezt nézed:  / Hírek / Suli / 5 YouTube csatorna, ahol tanulhatsz is valamit!

5 YouTube csatorna, ahol tanulhatsz is valamit!

Gondoltál már rá, hogy túl sok időt töltesz a neten? Szeretsz videókat nézni? Íme, 5 YouTube csatorna, ahonnan tanulhatsz is valamit!

Amikor görgeted lefelé a közösségi oldalakat, lépten-nyomon videókba botlasz…

De mi lenne, ha a cicás mosolyra fakasztó remekek helyett tudományosan elfogadott tényeket tárnának fel előtted könnyen fogyasztható módon?

Forrás: giphy

1. Kurzgesagt – In a Nutshell

Ahol az animáció egyszerre szemléltet és szórakoztat, és akár egy érdeklődő laikus is elégedetten merülhet el egy témában.

2.Vsauce

Ez már a keménymagnak szól, igényel “némi” fizikatudást, ráadásul nehéz felvenni a gondolkodási sebességét tudósunknak. Azonban szemléltet, előadásmódja izgalmas, szórakoztató és ért a kíváncsiság felcsigázásához.

Forrás: giphy

3. AsapSCIENCE

A tudományos rövid videók mesterei, témáikat a mindennapi életből emelik ki, és mélyítik el a tudomány oltárán. Ilyen videójuk például, a -Mi történik veled, ha csak szénsavas üdítőket iszol?  -Hogyan változtat meg a telefonozás? vagy a -Tyúk volt előbb vagy a tojás?

Forrás: giphy

4. minutepysics

Szintén rövid videókra szakosodott, szórakoztató, rajzolással szemléltető, mégis tudományosan hiteles munka.

Forrás: giphy

5. 5 minute crafts

Kilóg a sorból kissé, de elengedhetetlen említése a 5 minute craftsnek, ugyanis a tudományos ismeretek gyakorlati alkalmazását kísérhetjük szem előtt, kreatív ötletek kiteljesedésében, a mérnöki szabad elképzelések alkotásaiban, szórakoztató dekorációk elkészítésében vagy életünket segítő apró ötletekben.

Forrás: giphy

Borítókép: wikipédia

5 youtube csatorna, ahol tanulhatsz is valamit!
Te tudnál ilyen csatornákat nézni?