6 dolog | Amit a Középsuli esküvője tanított nekünk!

Rovat

Megosztás

Sokszor nem is gondolnánk, mi mindent lehet tanulni egy-egy történetből! Itt a bizonyíték arra, hogy a könyvek tanulságai mellett, a Középsuli sorozata is szórakozva taníthat nekünk valami hasznosat részről részre!

1. A csínytevésnek következménye van!

Mielőtt véghez vinnél valamit, amit elterveztél, érdemes számolnod a tetted következményével is. Bende megkérte Olivért arra, hogy ne bolygassa meg az esküvőt csínytevésével, mert akkor nem vehet részt rajta, ő mégsem fogadta meg ezt!

2. Együtt könnyebb!

A barátaidra mindig támaszkodhatsz! Rozi mindenben számíthatott Korinna segítségére. Sőt, még Bende exei, Barbi és Juli is együtt, összefogva majdnem sikerrel tették tönkre az álomesküvőt.

3. Mindig érhetnek meglepetések!

Sokszor hiába tervezel meg mindent előre, akkor is érhet meglepetés, ha precíz vagy. Rozi odaadta Barbi és Juli fényképét a biztonsági őröknek, mégis sikerült bejutniuk az esküvőre és felfordulást okozniuk.

4. A szeretet végtelen!

Nem hiába mondják ezt! Azzal, hogy szeretsz valakit, a barátaidat, a családodat, a párodat még van hely a szívedben új embereknek! Bár Rozi apja kezdetben ellenségesen állt Bendéhez, végül elismerte még magának is, hogy mivel bővült a család, nem elvesztette azt, akit szeret, hanem egy új családtagot nyert, akit szerethet.

5. Meg kell tudni bocsátani!

Még akkor is, amikor megbántottak vagy tettek ellened valami rosszat, meg kell tudni bocsátani! Nem szabad haragot tartani, mert az felemészthet, vagyis elveszi az időd nagy részét! Rozi, bár nagyon haragudott Barbira és Julira, és ennek hangot is adott, mégis megbocsátott nekik.

6. Az őszinteség kifizetődik (előbb vagy utóbb)!

Érdemes őszintének lenni, mert az őszintétlenség miatt elszalaszthatunk olyan pillanatokat, amik által boldogok lehetünk vagy éppen megváltoztathatják az életünket. Sőt, sokszor azért kell egyszerűen úgy, ahogy van kimondani a dolgokat, hogy tudjuk, hogyan tervezhetünk tovább. Tibi bevallotta Ildinek, hogy szereti, így még közelebb kerültek egymáshoz. Dominik megpróbálta elmondani mit érez, de nem vallomás lett belőle, csak egy félresikerült lánykérés.

+ 1. Fontos a család!

A szeretteinket, a családunkat megvédjük, még akkor is, ha az a mindennapi etikettet, illemet sérti. Bende is ráripakodott Krisztosz bá-ra, akit, mint tanára megillet a tisztelet, de az esküvőn magánemberként ráhajtott a mostohaanyjára! Igaza volt abban, hogy iskolán kívül ő csak egy férfi, aki kellemetlen helyzetbe hozta a mostohaanyját.

Együtt az esküvői Középsuli-trilógia! 

Szavazz a kedvencedre!

https://youtu.be/4GjTTGjBGXM

 

https://youtu.be/5ciLE6SJ-bg

 

https://youtu.be/AUWWFERinqk

 

Amit a Középsuli esküvője tanított nekünk!
Melyik a kedvenc esküvői Középsuli-részed?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta