6 tipp, hogy kitörj a magányból

Rovat

Megosztás

Az ember társas lény, szükségünk van a szoros kapcsolatokra. Ezek nélkül magányosak, rosszkedvűek vagyunk. Míg van, akinél ez csak rövid kellemetlenség, van, akinek állandó állapot. Amerikai pszichológusok összeszedték a magány elleni módszereket.

Ahhoz, hogy több szeretet és törődést kapjunk másoktól, többet kell mutatnunk magunkból. Ezt sokszor azért nem tesszük, mert félünk a többiek véleményétől, hogy talán nem fognak annyira szeretni bennünket, amennyire mi őket. Tudatosítsd az ilyen félelmeket és kockázat helyett, inkább lehetőségként éld meg őket.

m2

Sokszor tűnik követelőzésnek, ha több szeretetet kérünk a másiktól. „Többször is mondhatnád, hogy szeretlek.” Az ilyen kérések bár nyíltak és őszinték, mégsem igazán hatékonyak. Máshogy, természetes módszerekkel ösztönözzünk erre. A saját példánk is segíthet, ha másokkal gyengédnek, megértőnek mutatkozunk a párunk előtt.

Nem kívánhatjuk egyetlen embertől, hogy minden lelki szükségletünket kielégítse. Ehhez egy széles kapcsolati hálóra van szükség. Vedd észre, hogy vannak barátaid, családod, ismerőseid, akiktől nem kevés szeretet kapsz.

m3

Számtalan módon törődhet velünk egyetlen ember. Gary Chapman amerikai író öt szeretetnyelvet különböztet meg: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek és testi érintés. Tanuljunk meg mindegyiken beszélni és mindegyiket érteni. Ha éppen elmosogat helyettünk, ne nyafogjunk, hogy miért a tányért simogatja helyettünk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olykor inkább árt, mint használ az adott kapcsolat. Ne menjünk bele fölösleges, lehúzó kötelezettségekbe. Csak azért ne legyünk valakivel, mert nincs más, vagy mert unatkozunk.

Általában a magány nem múlik egy pillanat alatt. Kitartás kell hozzá és nem minden próbálkozásunk sikeres. Amikor egy szorosabb kapcsolat kiépítésében vagyunk, legyünk optimisták és reálisak. Ne feledjük, hogy a dolgok változhatnak. Sőt, néha jó, ha változnak.

6 tipp, hogy kitörj a magányból
Hogy viseled az egyedüllétet?

 

 

 

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta