7 dolog, amit az anyukád sosem mondott neked

Rovat

Megosztás

Attól a pillanattól kezdve, hogy meglátta a két csíkot a teszten, minden megváltozott. A szíve hevesebben vert, boldog volt és rémült egyszerre és érezte,  hogy egy csodálatos, új fejezet kezdődött az életében.

Ő az édesanyád. Az az ember, aki azóta amióta megtudta, hogy létezel, szeret, 9 hónapon át a szíve alatt hordozott, pici korodban nem tudott betelni veled, aki melletted van a kamaszkor rémálom időszakában, az egyetem alatt, az esküvődön, jóban és rosszban, egész életedben. Ő az az ember, aki a legjobban szeret téged.

477afe7b565259ca9708c7fafab38c93

Íme, 7 dolog, amit azonban sosem hallhattál tőle!

1. Sokat sírt miattad…nagyon sokat.

Sírt, amikor meglátta, hogy terhes. Sírt, amikor életet adott neked, amikor először a kezében tarthatott. Sírt boldogságában, félelmében, aggodalmában. Sírt, mert nagyon szeret téged, átérezte minden örömödet és fájdalmadat, megosztott veled mindent, még ha nem is vetted észre.

2. Szerette volna azt az utolsó falat sütit.

Viszont, amikor Te ránéztél a nagy bociszemeiddel, nem tudott nemet mondani, és sokkal nagyobb boldogságot jelentett neki, hogy végül a te pocidban landolt.

3. Fájt neki.

Amikor meghúztad a haját, amikor megkarmoltad azokkal a kis éles körmeiddel, amiket lehetetlen volt levágni, amikor megharaptad, miközben etetett. Fájt a dereka, fájt, ahogy a teste átalakult 9 hónap alatt. És nem érdekelte, szinte észre sem vette, mert tudta, hogy érted bármit elviselne.

4. Tudja, hogy nem tökéletes.

Saját maga legélesebb kritikusa. Minden egyes hibáját számon tartja, és gyűlöli magát miattuk. Tökéletes anya akart lenni, aki mindent jól csinál, de – mivel ő is ember – elkövetett néhány hibát. Próbál megbocsátani magának, de ez nagyon nehéz, és teljes szívével szeretné, hogy visszamehessen az időben és mindent helyrehozhasson. Mivel ez lehetetlen, légy kedves vele és éreztesd az anyukáddal, hogy mindent a lehető legjobban csinált.

5. Nézett, miközben aludtál.

Voltak éjszakák, amikor hajnalban még mindig ébren voltál. Alig bírta nyitva tartani a szemét és imádkozott, énekelt, kérve kért, hogy aludj már el. Amikor pedig végre álomba szenderültél, lefeküdt melléd, minden fáradtsága elszállt és csak gyönyörködve nézett téged, miközben aludtál.

6. Mindig Te voltál az első helyen.

Volt, hogy nem evett, aludt, vagy fürdött. Mindig előbbre tett téged, mint a saját igényeit. Minden nap a te kívánságaidat leste, és éjszaka már nem maradt energiája saját magára. De másnap, amikor felkelt, az egészet kezdte elölről, hiszen te jelentetted neki a legtöbbet.

7. Bármikor újra megtenné.

Anyának lenni, az egyik legnehezebb dolog a világon, ami  tűrőképességed határát súrolja sokszor. Sírsz, fáj, próbálkozol, elbuksz, tanulsz, és újrakezded. Emellett viszont, rengeteg örömöt , boldog pillanatot szereztél neki, és el sem bírod képzelni mennyire szeret téged. Minden fájdalom, kialvatlanság ellenére bármikor megtenné újra.

 

Szóval, amikor legközelebb látod Őt, mondd meg neki, hogy köszönöd, mindent amit csak érted tett, és nagyon szereted. Ez az, amit soha nem lehet elégszer mondani.

5dda7d492e9151c2420998e74582bf49

 

Szeretlek szó használata
Hányszor mondod valakinek átlagosan, hogy szereted?

 

Borítókép: Christianpost.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,167RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta