Ezt nézed:  / Hírek / Színes / 7 hét alatt biciklizett haza, mert látni akarta a családját

7 hét alatt biciklizett haza, mert látni akarta a családját

Törölték a srác járatát, de látni akarta a családját, ezért úgy döntött, Skóciából két keréken indul haza Görögországba a koronavírus-járvány kellős közepén – írja a Világszám.

Kleon Papadimitriou 20 éves főiskolás több, mint 3500 kilométert biciklizett 7 hét alatt, miután repülőgéppel nem tudott hazautazni. A fiatal férfi Skóciában tanul, a University of Aberdeen hallgatója, és látva a koronavírus gyors terjedését, még márciusban döntött úgy, hogy ha jön a határzár, inkább otthon, Görögországban töltené el a karantént. A repülőgépjáratokat viszont törölték – hármat is foglalt -, ezért új megoldás után nézett. Így jött képbe a bicikli, Aberdeen-ből egyenesen Athénba.

Miután beszerzett egy hosszú táv megtételére alkalmas kerékpárt, május elején indult útnak sátorral, hálózsákkal, konzervekkel és túrafelszerelésekkel. A családja csak úgy egyezett bele a nagy útba, ha egy alkalmazáson keresztül ők is követhetik. Naponta 56 és 120 kilométer közötti távolságot tekert, erdőkön, hegyeken, völgyeken keresztül, és június 27-én érte el otthonát, ahol családja és barátai várták.

Csak most esik le, hogy milyen nagy teljesítmény volt. Rengeteget tanultam önmagamról, a határaimról, az erősségeimről és gyengeségeimről. Remélem, hogy ez az út legalább egy embert inspirált arra, hogy kilépjen a komfortzónájából, és kipróbáljon valami újat, valami nagy dologba vágja a fejszéjét – mondta Papadimitriu a CNN-nek.

 

Összesen 48 nap kellett, hogy megérkezzen a görög fővárosba. Ezalatt számos életre szóló élménnyel gazdagodott.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share