Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / 7 jel arra, hogy tényleg megtaláltad az igazit

7 jel arra, hogy tényleg megtaláltad az igazit

Azt gondolod, mindenki tudja, ha az igazival áll szemben? 

A szerelem nem ugyanúgy néz ki mindenki számára, de ezek a tudományosan igazolt állítások emberek tapasztalataira épülnek.

1. Amikor azon kapod magad, hogy egyre többször használod azt, hogy “mi”, az “én” helyett.

 

Forrás: tumblr

Forrás: tumblr

 

A nyelvünk titkos ablak arra nézve, hogyan viszonyulsz, érzel mások iránt. Milyen szavakat használsz? Milyen szavakat használ a partnered?

2. Készen állsz, hogy áldozatot hozz érte.

Amikor a szerelem a levegőben van, az áldozathozatal is. Az egyének, akik megegyeznek a közös kötelezettségvállalásban, hosszútávú kapcsolatra számítanak partnerükkel. Ezek jelei lehetnek annak, hogy milyen áldozatot képesek meghozni egymásért, talán időben, érzelemben és pénzügyi forrásokban.

3. Szereted bámulni az arcát.

Egymás szemébe nézni. Hosszan. Ez az, ami nem jellemzi azokat a párokat, akiket csak a vágy tart össze. Egy friss kutatás szerint a vizuális figyelem kulcsfontosságú a szerelem szempontjából. Elsődlegesen az arca irányul, nem a testre orientálódik.

4. Nem zavar a gondolat, hogy “függésbe” kerülj általa.

 

Forrás: freshmorningquotes.com

Forrás: freshmorningquotes.com

 

Nem szenvedélybetegség értelemben, bár ebben az esetben logikusan hangzana, és kétségtelen, hogy azt sem bánnád. Itt a hatalmi dolgokról van szó. Függeni valakitől. Egy kutatás kimutatta, hogy azok, akik szeretik egymást, nem törődnek a befolyás negatív képességével.

5. Néha úgy érzed, nem tudsz betelni vele, belőle sosem elég.

Egy kiemelkedő párkapcsolati kutató, Helen Fisher szerint a szerelem biokémiai tapasztalat, akár a drogfüggőség, mert a szerelem aktiválja az agyi idegrendszer azon részét, ami a függőségért felel.

6. Vannak különbségek köztetek, de van egy fontos dimenziótok, ahol azonosak vagytok.

 

Forrás: imgfave.com

Forrás: imgfave.com

 

Az elv az ellentétekről (amik vonzzák egymást) igaz lehet, ha alkottok egy színteret, ahol azonosulni tudtok egymással. Együttérzés és tisztelet szempontjából ez elengedhetetlen. Ráadásul összetartja a kapcsolatotokat, kötődtök egymáshoz.

7. Testileg is vonzódsz hozzá.

 

Forrás: weheartit.com

Forrás: weheartit.com

 

Sokan vitatkoznak azon, hogy a szerelem nem szex, de kutatok igazolták, hogy szerelem nincs szexuális viselkedés, intimitás és közelség nélkül. Egy kapcsolatban a szex egy olyan mehanizmus, ami együttartja a párokat, a szerelem kiteljesedése.

 

7 jel arra, hogy tényleg megtaláltad az igazit
Szerinted megtaláltad az igazit?

Borítókép: tumblr

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share