Ezt nézed:  / Suli / A 7 legjobb verstanulási trükk Melcsi nénitől

A 7 legjobb verstanulási trükk Melcsi nénitől

Melcsi néni nagyon sok verset tud fejből. Ha ti is szeretitek a verseket, olvassátok el a praktikákat, amivel könnyen meg tudjátok őket jegyezni 🙂

 

1. Vedd föl és fülelj!

Ha fölmondod a telefonod hangrögzítőjére a verset és folyamatosan azt hallgatod, elég hamar belemászhat az agyadba. Esetleg valami zenét is tégy alá, ha önmagában uncsi lenne. Ezt nem csak versmemorizálásnál, hanem bármilyen tananyagnál nyugodtan használd!

2. Fotózz az agyaddal!

Ez a trükk a vizuális típusoknak jön jól: addig olvasd a verset, amíg be nem tanulod, hogy melyik versszak hol helyezkedik el a füzetedben, milyen sok után milyen kezdőbetűvel kezdődik a következő sor stb.

3. Elalváshoz is verset!

Közvetlen elalvás előtt az agy nagyon fogékony az információra. Ilyenkor érdemes többször átolvasnod a verset!

versmondás-800x480

4. Meg kell érnie

Egy vers memorizálása mindenkinél más időt  igényel, de a megtanulástól számítva átlagosan két hét kell ahhoz, hogy egy pár versszakos szöveg biztosan megmaradjon a fejben sokáig, úgymond megérjen. Ebben az időszakban újra és újra el kell mondani és akkor feltételezhető, hogy másnap reggelre nem fogod elfelejteni.

5. Költs hozzá dallamot!

Ha összekötöd valamilyen dallammal vagy netán alkotsz magadnak egy kisebb fajta slágert belőle, akkor elképzelhető,  hogy rettentő hamar meg fogod jegyezni a szöveget.

6. Mondd föl valakinek!

Kérd meg a barátaidat, hogy hangosan elmondhasd nekik. Itt tuti kiütközik, ha valamelyik résznél bizonytalan vagy.

7. Rajzold le a verset!

Vicces és találó ábrákkal, firkákkal próbáld meg illusztrálni a szöveget, majd a képek alapján mondd vissza magadnak hangosan.

A 7 legjobb verstanulási trükk Melcsi nénitől
Te melyik módszert próbálnád ki?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share