7 ok, amiért el kell kezdened ugrálókötelezni már MA!

Rovat

Megosztás

Gyerekkorod kedvenc játéka kiváló segítség a feles kilók leadásában, és még mindig jó móka. Sőt, ennél is több. Tudunk plusz hét okot, amiért érdemes előásni a kötelet a szekrény mélyéről!

1. Megőrzi a csontok egészségét

A fel-le ugrálás erősíti a csontokat. Ezért érdemes az ugrálókötelezést minél korábban elkezdeni. Bizonyára téged még nem foglalkoztat a csontritkulás gondolata, viszont időskori éned hálás lesz érte, amiért előre gondoltál rá, megelőzve a bajt.

ugr

2. Jót tesz a szívnek

Az ugrálókötelezés javítja a szív-és érrendszeri képességeket. Emellett segít a szívednek és a tüdődnek abban, hogy még több oxigént juttassanak a dolgozó izmokba.

3. Viszlát kalóriák!

Ha belevágsz, örökre búcsút inthetsz a fölös kilóidnak: egy órás intenzív ugrálás során ugyanis 1000 kalóriát égetsz el. Összehasonlításképp: egy óra séta alatt csupán 2-300-at. Akár másfél-két hónap után látványos eredményt érhetsz el vele. A legjobb hír pedig: az ugrálások hatására kalóriaégető folyamat indul meg a szervezetedben, tehát ha elfáradva befejezed az ugrálást, akkor is égnek ezek a szemtelenek-egész nap!

szexy rope

4. Fejleszti az álló- ritmus- és koordinációs képességeket

Az ugrálókötelezés nagy odafigyelést igényel. Gyorsan kell mozognod és ritmusra, különben rosszabb esetben megbotlasz a kötélben. Emiatt sete-sutáknak kiemelten ajánlott!

jumping rope

5. Nem csupán lányoknak

Ha fiú vagy, ne legyints rá azzal, hogy ez egy lányos sport: a bokszolók, birkózók is két edzés között ugrálóköteleznek, hogy ezzel javítsák keringési rendszerüket.

box ugr

6. Otthon is használhatod

Ellentétben a futással, úszással, kondigépekkel, az ugrálókötelet otthon is tudod használni. De ha mégis lemerészkedsz az edzőterembe sem kell aggódnod: a 2. pontban leírtak miatt nem fogsz az ugrálások után levegőért kapkodni.

7. Olcsó

Reméljük ez a szuper játékszer a te gyerekkorodból sem maradt ki!. Ha viszont igen, akkor sem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod: pár száz forintért is hozzá juthatsz. Amennyiben komolyabban szeretnéd ezt a sportot űzni, akkor 3-4-5000 forintos ugrálókötelet válassz! Kis mérete miatt viheted bárhová, ugrálhatsz vele a szabadban és zeneszóra… Újra gyereknek fogod érezni magad.

Ugrálókötél
Te szoktál ugrálókötelezni?

(Fotók: weheartit, blogs.denverpost.com)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,232RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta