Ezt nézed:  / Színes / 9 kérdés a Szigettel kapcsolatban, amire muszáj választ kapnod

9 kérdés a Szigettel kapcsolatban, amire muszáj választ kapnod

Rengeteg olyan szituáció akadhat egy fesztiválon, ahol nem tudhatod, hogy mit kell csinálnod, és utólag kiderül, hogy nem azt kellett volna, ahogyan eljártál. Segítünk, az augusztus 9-16. közötti Sziget fesztiválra most egy gyorstalpalóval felkészítünk a tábor szabályzata alapján, hogy mire számíthatsz. 

1. Hogy közelítheted meg a fesztivált?

Autóval

A szervezők javasolják, hogy az autódat a Sziget egyik hivatalos parkolójában tárold, vagy használd a tömegközlekedést.

Tömegközlekedés

HÉV:

A Sziget Fesztivált legegyszerűbben a Szentendrei HÉV-vel tudod megközelíteni A Filatorigát megállónál leszállva.

A H5-ös HÉV augusztus 9-16 között sűrűbben és több kocsival közlekedik. További információt a menetrendről a BKK és a Fesztivál honlapján találsz.

Villamos:

A 6-os villamos éjjel, a Fesztivál ideje alatt gyakrabban közlekedik.

Kerékpármegőrző: Kerékpárúton jöhetsz a budai rakparton egészen a bejáratig, mi pedig ingyen vigyázunk a bringádra, amíg haza nem indulsz!

Sziget fesztivál hajójárat

A hajó augusztus 9-15. között minden nap közlekedik a Jászai Mari tér és a Sziget között.

Augusztus 9-10., 16.00 – 00.30 között 15 percenként Augusztus 11-15., 14.20 – 02.30 között 15 percenként

Taxival

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Sziget rendezvény hivatalos szállítója a City Taxi. A társaság szolgáltatása az alábbi árakon vehető igénybe:

Alapdíj: 450 Ft

Útdíj: 280 Ft/km

Várakozási díj: 70 Ft/perc

2. Mit vigyél magaddal?

Semmiképpen se felejtsd el!

 • A vócseredet (rajta a vonalkóddal / QR kóddal)
 • Ha sátrazol, akkor: vízálló sátor, hálózsák, polifoam, elemlámpa, töltő és elemek
 • Minden időjárásnak megfelelő lábbeli: zárt cipő, szandál, papucs
 • Higiéniás kellékek, törülköző, kötszer, fertőtlenítő, gyógyszerek, stb.
 • Sapka, napszemüveg, esőkabát, meleg ruha, zoknik, fürdőruha
 • Naptej, szúnyog- és kullancsirtó
 • MasterCard® vagy Maestro® egy érintéses fizetésre alkalmas bankkártyádat

 

3. Mit vihetsz magaddal?

Étel: a kereskedelmi mennyiséget nem meghaladó mértékben vihetsz be magadnak ételt, de tudd, hogy számos lehetőséget biztosít a szervező a Fesztivál területén, akár megéhezel, akár megszomjazol

4. Hogyan és hol tudsz jegyet venni?

A legegyszerűbben online tudsz jegyet vásárolni a Sziget webshopból. A jegyelővételi helyek részletes listája a Jegyárusító helyek oldalon olvasható. Belépőjegyed a fesztivál ideje alatt a helyszínen is megvásárolhatod, de javasoljuk az elővételi opciókat, így olcsóbban, és sorban állás nélkül juthatsz belépődhöz. A fesztiválra a check-in folyamatot követően tudsz belépni.

5. Mit találsz meg a Sziget területén?

Elsősegély

A felhőtlen szórakozás közben biztonságotokra a Helperek Egyesület elsősegélynyújtó járőrei ügyelnek, a nap 24 órájában a fesztivál területén sétálva. Keressétek őket bizalommal vagy forduljatok az elsősegélynyújtó helyen működő orvosi ügyelethez! Lelki egyensúlyotokra az egyesület pszichológusai vigyáznak a Civil faluban és az egészségügyi bázison. A Szigeten az elsősegélynyújtó hely szomszédságában 24 órás patika is üzemel, ahol segítségetekre lesznek apróbb problémáitok ellátásában.

Biztonság

A Sziget, mint Magyarország elsőszámú turisztikai eseménye, mindig is kiemelt figyelemmel kezelte a látogatók biztonságát. Az elmúlt évben 441 ezer látogatót fogadott a fesztivál, és idén várhatóan még ennél is többen látogatnak el. Az új kihívások miatt folyamatos a fejlesztés, ezen a téren a Sziget intézkedései nemzetközi szinten is kimagaslóak.

A biztonságot többszintű fejlesztéssel erősítik a szervezők, arra törekedve, hogy a fokozott biztonsági intézkedések a fesztiválozók számára minél kevésbé legyenek szembetűnőek. A fesztivál területe a rendezvényt megelőzően, és közben is rendszeresen átvizsgálásra kerül. A bejáratoknál egy teljesen új beléptetőrendszer lesz, a jegybeváltáskor személyi azonosítást is végeznek majd. A kamerás „check in” rendszer segít felismerni, ha nem a jogos felhasználó kíván belépni a kiadott karszalaggal. A biztonságos szórakozást egy több mint 800 fős biztonsági személyzet, 400 fős egészségügyi stáb segíti, ugyanakkor együtt dolgoznak a szervezők a hazai és nemzetközi rendőrséggel, a Terrorelhárítási Központtal, biztonsági őrökkel.

 • Indulás előtt érdemes átnézned a fesztiválra behozható és nem behozható tárgyak listáját. A bejáratnál a biztonsági ellenőrzésnél a nem behozható tárgyakat a biztonságotok érdekében kiszűrik.
 • A Szigetnek idén egy teljesen új beléptető rendszere lesz, a belépésnél mindenképp legyen nálad fényképes igazolvány, erre szükséged lesz ahhoz, hogy átvehesd a karszalagod.

 

6. Kihez fordulhatok, ha segítségre van szükségem?

Észrevételeiddel, panaszaiddal, ötleteiddel az információs sátor és a közönségszolgálati iroda munkatársaihoz fordulhatsz.

7. Hogyan tudok eltájékozódni a fesztivál területén?

A fesztiváltérképpel.

8. Hol tudom meglesni a fesztiválútlevelet?

9. Hogyan tudok kempingezni?

Kempingezni 7napos, 5napos bérlettel, valamint két egymást követő napra érvényes napijeggyel lehet.

Ügyelj arra, hogy a sátrad felállításánál hagyd szabadon az előre kiépített útvonalakat. Köszönjük, ha betartod az alábbi instrukciókat a sátrak méretét illetően:

 • 1-2 fős sátor esetében 2 x 2 méter
 • 3-4 fős sátor esetében 4 x 2 méter

 

Ivóvíz

A fesztivál területén található ivóvíz, ahol a csapvíz nem iható, ezt külön jelzik is a szervezők.

Mosdók és tusolási lehetőségek

A fesztivál területén rengeteg mosdó és tusoló vár titeket, úgyhogy nyugodtan használjátok ezeket a bokrok és fák helyett. A tusolókat 5- és 7napos bérlettel, valamint két egymást követő napra érvényes napijeggyel használhatjátok. Kérjük, ügyeljetek a mosdók tisztaságára, és feleslegesen ne folyassátok a vizet.

Konnektor

A kemping területeken nem található konnektor, és generátort se vigyél magaddal. A legfontosabb eszközöket mind fel tudod tölteni a töltőpontokon.