Bemutatjuk Dynamoterrort, a T-Rex rokonát

Rovat

Megosztás

Új dínót fedeztek fel a tudósok, aki a T-rex felmenője lehetett: Dynamoterror.

Egy új tanulmány szerint olyan fosszíliákat azonosítottak Új-Mexikóban, melyeket eddig még nem ismertek a paleontológusok. Andrew McDonald és Douglas Wolfe lelt rá az “új” – több millió éves egyedre.

A Dynamoterror 9,1 m magas lehetett orrtól farokig. Ez kb 80% -a egy T-Rex méretének.

Forrás:deviantart

A T- Rex 68-66 millió évvel ezelőttre tehető, a Dynamoterror pedig 80 millió évvel előzött meg minket. A helyszín, ahol a forrásokat fellelték, Laramidia része, amely már korábban elhíresült a nagyobb ragadozókról, a Tyrannosaurinae és Albertosaurinae fajokról.

Forrás:everythingdinosaurblog

A tudósok úgy gondolják, hogy ezen ragadozó felfedezésével egy újabb láncot ismerhetünk meg a T-Rex-ek evolúciójában, ugyanis gyakorlatilag egy elődjéről beszélünk.  A fenevad maradványainak nagy része széttört, és hiányos, azonban a kutatók pár megőrzött homlokcsontból képesek voltak eredményessé tenni vizsgálatukat, és rádöbbentek, hogy új fajról van szó.

Forrás: wikipedia

 

A Tirannoszaurusz család számos tagjához hasonlóan az újonnan azonosított fajokat is ugyanazzal jutalmazták: megfélemlítő nevet kaptak. A Tirannoszaurusz olyasmit óhajt jelenteni, hogy “zsarnoki gyík” , a Diabloszaurusz, “az ördög szarvas arca”, a Stygimoloch, a démon, a Styx folyóból (ami a pokol felé vezet), és íme, a Dynamoterror, amely a “hatalmas terror-generálóként” került be a köztudatba.

Bemutatjuk Dynamoterrort, a T-Rex rokonát
Mit szólsz az új dínónkhoz?

Borítókép:iflscience

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta