Gyakran kerülhetünk olyan helyzetbe, ha nem is most, de amikor kirepülünk a fészekből, hogy úgy ennénk valamit, ami gyorsan megvan, finom, nem kell rendelni, és majdnem annyi idő alatt van készen, mint egy szendvics. Nos, ez a tonhalas tészta pontosan ez a kategória, és természetesen isteni finom!
Hozzávalók:
250 g spagetti tészta
100 g tonhal konzerv (2 kis rio mare)
2 evőkanál olíva olaj
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
Csili ízlés szerint
Elkészítés:
- Forrásban lévő vízbe tedd bele a tésztát, főzd 10-13 percen keresztül.
- A fokhagymákat reszeld le, vagy nyomóval törd szét.
- A petrezselyemlevelet vagdald apró darabokra.
- A csilit vágd fel mini darabokra.
- Egy serpenyőben pirítsd meg picit a fokhagymát, és a csilit az olívaolaj felén.
- Öntsd rá a halat (mehet az olaj is, amiben van), épp csak megmelegedni hagyd.
- Jöhet a tészta, a petrezselyem, és a maradék olíva olaj.
- Keverd össze a hozzávalókat éééééés KÉSZ!
Ugye, hogy nem volt nehéz? 🙂
Jó étvágyat hozzá!