Ismét nagyot tarolt a MondoCon. Titeket kérdeztünk!

Rovat

Megosztás

A szokásos helyszínen, a Hungexpo területén, kellemes időben rendezték meg az idei negyedik MondoCon-t. A sokszínű tömegben számtalan külföldit, és már nem egészen fiatalt is találtunk – nem véletlen, hiszen a MondoConok hosszú idő óta nagyon kedveltek.

A résztvevők közül beszélgettünk néhánnyal:

Nekem tavaly volt az első, azóta mindegyiken kint voltam, kivéve a nyárit, az nagyon meleg időben volt ehhez a jelmezhez. Én ’19-ben voltam először, azóta ez nem is tudom igazából hányadik. Nekem ez az egy jelmezem van, de folyamatosan fejlesztem – az előző verziója nem volt annyira időtálló, ez most egy kicsit erősebb. Az enyémet a legjobb cimborám készítette, egyes vagy másfeles bádoglemezből, ezen annyit változtattam, hogy átfestettem másik színre.

Nekem ez az első, én 2007 óta járok, tizenévesen kezdtem válaszolta két lány a kérdésemre, hogy mióta kedvelik a MondoCont. Volt velük egy osztrák barátnőjük aki harmadszor jár a rendezvényen. Ausztriában persze szintén vannak hasonló fesztiválok, ahova szintén eljárnak. Egyiküknek csak a parókája cosplay jelmez, míg a többiek eredetileg maguk csinálták a ruhákat, de mivel egyre bonyolultabbak lettek, újabban megveszik inkább.

A két fiú közül egyikük 2021-22 óta, a másik tavaly előtt nyár óta jár el kisebb-nagyobb kihagyásokkal a MondoConokra. Tavaly ősz óta, jár egyikük ebben a jelmezben, de most tervez egy másikat, míg a másik fiú elmondta, hogy korábban, rockeresebb gótosabb jelmezben jött.

2020 óta járok MondoConra, mindig másban jövök.

A ’17 nyári volt az első MondoConom, de most vagyok először jelmezben.

Ez egy Warchan cosplay.

Nézd meg a többi mesés képet is:

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

67,000RajongóLike
165,000KövetőKövess be
162,400KövetőKövess be
360,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta