Az Oregon Állami Egyetem tudósai valami olyat hoztak létre, ami az emberiség egyik legnagyobb kérdésére lehet a válasz. Hogyan együnk még több bacont, anélkül, hogy az különösen rosszat tenne nekünk?
A vörös pálmamoszatot eddig főként alapanyagként használták főzéshez vagy táplálék kiegészítőként, de az egyetem tudósai egy olyan fajtáját hozták létre, amely már nyersen fogyasztható – írta meg a Világszám.hu.
Ahogyan a legtöbb felfedezésnél itt is egyfajta véletlen során jutottak el a különleges eredményhez. Eredetileg az volt a terv, hogy egy abalone nevű kaliforniai kagyló számára fejlesszenek táplálékot, ami meglehetősen megkönnyíti azok tenyésztését.
A vörös pálmamoszat ezen verziója tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal, antioxidánsokkal és fehérjével. Nem kellett sok, hogy a tudósok rájöjjenek: emberi fogyasztásra is alkalmas lenne, sőt igazán jót tenne nekünk. Ha pedig olajban sütjük ki, akkor egy baconszerű ételt kapunk, ami nagy valószínűséggel óriási sikert aratna.
A tudóscsapat pedig bevont néhány szakácsot, hogy tökélyre fejlesszék a vörös pálmamoszat kulináris felhasználását.
Mindemellett pedig az előállítás sem lenne túl bonyolult vagy költséges, így remélhetőleg a közeljövőben már találkozhatunk a végtelenül egészséges és egyben bacon ízű moszattal.