E-könyvek. Ezt töltsd le a nyárra!

Rovat

Megosztás

Az elektronikus könyvek világa rohamosan tágul, egyre több, papíralapú régi kötet olvasható már e-book formátumban, de az új kötetek is letölthetőek az elektronikus könyvolvasókra. Mi most izgalmas újdonságokat ajánlunk forró nyári, vakációszagú délutánokra.

1.

Jelmezbál – Egy családregény mozaikjai

Volt már a kezedben Grecsó könyv? Itt az ideje, hogy megismerkedj a neves kortárs magyar író kifejező, érzékletes prózájával. Szerezd meglegújabb művét e-book formátumban!

“Két lányt holtan találnak a faluban valamikor az 1960-as években. A harmadik még él, amikor rábukkannak, de mire odaér az orvos, a sebesült lány eltűnik. Szerelme, a fiatal rendőr évtizedek múlva, Budapesten, egy különös találkozás után jön rá az igazságra. E talányos bűnügyi történetből bomlanak ki egy családregény mozaikjai.
A Jelmezbál napjainkig nyúló történetének szereplői unokák, nagymamák, asszonyok – nők. Élik az életüket, keresik egymást, önmagukat vagy épp a vér szerinti anyjukat. Elköltöznek, visszatérnek, szerelem, árulás, alakoskodás, hit és féltékenység van az életükben. Sok elmaradt ölelés, és szerencsére még több olyan, amelyik nem maradt el.
Grecsó Krisztián új könyvének fejezetei önmagukban is kiadnak egy-egy képet, mintha mindegyik történet más családtag vagy szomszéd élete lenne. Az utak keresztezik egymást, és végül, bármennyire is összekeveredtek térben és időben a darabkák, összeáll a nagy, drámai egész.”

2.

Riválisok – Mindenki valaki akar lenni

Csillogás, siker, nagyravágyás és állandó harc. Az álomgyár rengeteg lehtőséggel kecsegtet, sokan vágynak rá, de nem mindenki tud élni vele. A főszereplők közül vajon kinek sikerül? Letehetetlen, izgalmas és fordulatos könyv!

“Layla Harrison a kényelmes, tengerparti élet helyett a riporteri szakma izgalmaira vágyik; Aster Amirpour el akarja küldeni melegebb éghajlatra a következő rendezőt, aki azt mondja neki egy szereplőválogatáson, hogy „kisebbségi származású lányra van szükségünk, de egy másik kisebbségből”; Tommy Phillips pedig arról álmodik, hogy vesz egy tizenkét húros gitárt, amelynek segítségével bejátszhatja magát híres, ámde eddig soha nem látott apja életébe.
Madison Brooks viszont már rég a maga kezébe vette a sorsának irányítását.  A három fiatal már éppen kezdi megtalálni a számítását a Los Angeles-i klubok csillogó-villogó, de kőkemény világában, amikor Madison eltűnik, az ő ébredező reményeiket pedig elhomályosítja a hazugságaik köde.
A Riválisok a The New York Times sikerszerző, Alyson Noël izgalmas regénytrilógiájának első kötete, amely arról szól, hogy a legmerészebb álmaink hogyan változhatnak egy csapásra a legszörnyűbb rémálmainkká. ”

3.

Szerintem, szerinted

Szerelem, kamaszkor, egy kis kaland, két különböző nézőpont. Nem kell több egy emlékezetes nyári olvasnivalóhoz. Magáért beszél, hogy a regényből film is készült, ám csak mostanában jelent meg a könyv maga magyar nyelven is.

“Amikor Juli először pillantja meg Bryce-ot, még a lélegzete is eláll a ragyogó kék szemek láttán. Amikor Bryce először néz Julira, minden porcikája ugyanazt súgja neki: menekülj! Így veszi kezdetét az a hat évig tartó különös viszony, amely Bryce számára örökös kínszenvedést, míg Julinak az első csók utáni állandó sóhajtozást jelenti. Aztán szép lassan minden megváltozik egy platánfának, hat kiscsibének és David bácsinak köszönhetően…
A magyarul most először megjelenő könyvből 2010-ben Változó szerelem címen készült nagy sikerű film.”

4.

Jók és Rosszak Iskolája II. – Itt nincsenek hercegek

 

Rivális iskolák, tündérmese és kaland, ahol a hercegnőké a főszerep. Megjelent a nagysikerű, díjnyertes sorozat második része. Kötelező, nyári olvasmány. Az első rész már megvan?

Agatha már úgy érzi, bárcsak más boldog befejezést kívánt volna a mesének, ám ekkor véletlenül megtalálja és kinyitja a Jók és Rosszak Iskolájának kapuját. A lányok azzal szembesülnek, hogy az a világ, amit az első tanévben tapasztaltak, megváltozott.

A boszorkányok és a hercegnők a Lányok Iskolájában laknak. Elhatározták, hogy kirekesztik életükből a hercegeket. Tedros és a fiúk a Rossz Iskolája régi tornyainak lakói lettek. A két iskola között háború van kitörőben. Vajon Agatha és Sophie helyre tudják állítani a békét? Vajon Sophie jó tud maradni úgy, hogy Tedros állandóan üldözi? És kihez húz Agatha szíve? A barátnőjéhez vagy a hercegéhez?”

 

Képek: ekonyv, inhousepublishing

Save

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta