5 kérdés, ami megváltoztathatja az életedet

Rovat

Megosztás

Ha a jó kérdéseket teszed fel önmagadnak, azzal rögtön úgy érezheted, hogy a válasz szinte azonnal a helyes útra terel. Könnyebben megtalálod a helyed és az életed is gördülékenyebben fog haladni. Ezek a kérdések megkönnyítik az életedet, az tuti. 

1. Mi az, amiben jó voltál régen?

Legyen szó kiskori gitáróráktól, vagy iskolai rajszakkörröl, ha jó voltál valamiben, akkor pozitív visszajelzéseket kaptál. Ezek a tevékenységek inspiráltak, segítettek a szorongást és a rosszkedved legyűrni és az agyadműködést is fejlesztették. Ezért ne félj újra elkezdeni ezeket a dolgokat, akár próbálj ki felnőtt színező könyvet, vagy vedd elő újra a hangszeredet, amin játszottál.

2. Mi az a lépés, amit sosem teszel meg?

Ha valamit véghez szeretnénk vinni és sikeresek akarunk lenni, nem kerülhetjük ki a kockázatokat és az ezzel járó lépéseket. Kérdezd meg magadtól, hogy mi az, ami miatt félsz ezeket a lépéseket megtenni, és lépj ki a komfortzónádból és tedd meg őket!

3. Mi volt az, amit jól csináltál?

Egy véget ért kapcsolat után például rögötn végig pörgetjük magunkban, hogy miket is rontottunk el, miket is csináltunk rosszul. De nem szabad, hogy csak a rosszat lássuk akár egy negatív kimenetelű szituációban, hiszen biztos, hogy rengeteg jó lépésed is volt, ezért ezeket is vedd végig, ne csak a rosszakat, és később már ügyesebben tudod te is alakítani a döntéseidet, ha hasonló helyzet alakul ki.

4. Milyen változtatásokat kellene hoznod?

Azt rögtön tudnánk sorolni, hogy mi az, amitől egészségesebbek lehetnénk, de miket kellene tennünk, hogy boldogabbak legyünk? Ez már egy nehezebb kérdés, és valószínűleg a félelemmel is társul, hiszen minden változás azzal jár, de nem szabad, hogy elrettentsen attől, hogy meglépjük ezt a lépést. Minden folyamatosan változik, ne akarjunk egy helyben toporogva várni a boldogságra, ha nem teszünk érte, hiábavaló lesz.

 5. Miben segíthetsz?

Azzal, ha segítesz másokon, azzal nem csak neked lesz jobb érzésed, hanem másoknak is, hiszen az idődet és energiáidat adod nekik. Ezzel még jobban azt érezheted, hogy fontos vagy, és segíteni mindig jó másokon.

Fotó: kingofwallpapers.com
Fotó: kingofwallpapers.com

Segítő kérdések
Szerinted Neked segítenek ezek a kérdések?

Borítókép: entrepreneur.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta