5 király nyári program Budapesten

Rovat

Megosztás

Ki ne várná már, hogy vége legyen a sulinak és egy kicsit kimozdulhasson? Megmutatjuk, mennyi tuti, igazán nyári dolgot csinálhatsz már a fővárosban is!

Ülj ki a haverokkal a Duna közepére!

Ha minden igaz, a Szabadság híd hétvégenként idén nyáron is le lesz zárva az autós forgalom elől. Fogjatok egy piknikes kosarat, tömjétek meg finomságokkal, és üljetek ki a hídra. Nézzétek a naplementét, majd a csillagokat, és beszélgessetek a város egyik legszebb panorámája előtt.

Csobbanj és csúszdázz!


Talán nem újdonság, de sosem lehet megunni! Az Aquaworld csúszdái, napozóterasza, a balatoni nyaralásra emlékeztető ízek az ebédnél… Legalább egyszer minden nyáron el kell menni, nem igaz? Családdal, barátokkal, akár az egész osztálynak is szuper buli.

Menj fel a Nemzeti Galériába!


Biztos nem ez lesz az első dolgod az évzáró után, de sebaj, később is van idő. A Budai Vár és a kilátása a városra úgyis megunhatatlanul gyönyörű, a Várkert Bazár is szép és új, nyáron szuper sétálós program. Menjetek fel a siklóval, és keressetek egy szimpi kiállítást a Galériában. Most az állandó gyűjteményeken kívül egy híres kortárs német festő, Bazelitz kiállítása is megtekinthető. A kulturálódás után lehet még egy jót sétálgatni a várban. Végül lefele mindenképp a lépcsőkön érdemes menni: ismét király a látvány, és arra nem is fárasztó.

Hajókázz!

Utolsó vizes, ígérem… Bár végülis nem csoda hogy ennyi az ilyen programlehetőség, ha itt van a város közepén ez az óriási Duna. Tudtad, hogy ha van BKK-bérleted, ingyen is végighajókázhatsz rajta? Csak szállj fel egy BKK hajóra és nézd a várost onnan, ahonnan nem szoktad. Ha megunod, akkor sincs gond: csak leszállsz valahol a belvárosban, mint egy buszról!

Ugorj ki Szentendrére!


Ismét egyszerűbb, mint hinnéd. Csak felülsz a HÉV-re, és fél óra alatt ott is vagy a mesebeli kisvárosban. Megkóstolhatod a (szerintem) világ legfinomabb lángosát, járkálhatsz a vásárok környékén, és itt is megnézhetsz egy csomó más múzeumot. Ha csak egy délutánt töltesz ott, már kicsit kiesel a budapesti forgatagból, miközben még mindig szinte csak a város pereméig jutottál. Nyaralás otthon? Nincs is jobb.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta