Hangszert a kézbe a Várkert Bazárban – Száznál több, ingyen kipróbálható hangszer

Rovat

Megosztás

A CSTP Feszt alatt a Várkert Bazárban lesz látogatható az ország hét nagyvárosát már hatalmas sikerrel bejárt Hangszert a kézbe. Az ingyenes interaktív hangszerkiállítás június 21. és 24. között, délután kettőtől este kilencig várja az érdeklődőket.

A négy nap alatt több mint száz hangszert, gitárokat, basszusgitárokat, dobokat, billentyűsöket, illetve házistúdió-eszközöket lehet kipróbálni, hozzáértő szakértők segítségével. Örömzenélésbe is belecsöppenhetnek a látogatók, ahol rögtönzött ritmusokkal vagy éppen kreatív dalszövegekkel, különösebb képzettség nélkül is el lehet mélyülni a zenélésben. A Hangszert a kézbe igazi nyár eleji családi program, remek kikapcsolódás lehet a család minden tagja számára.

A Hangszert a kézbe a magyar könnyűzenei oktatás történetének eddigi legnagyobb szabású eseménye. Eddig hét nagyvárosban öt-öt napon keresztül interaktív hangszerkiállítás, hangszersimogató, rendhagyó ének- és zeneórák, minikoncertek, szakmai rendezvények várják a fiatalokat és a zenélés iránt érdeklődő idősebbeket. A roadshow-t a Hangszeresek Országos Szövetsége szervezi az NKA Cseh Tamás Programja támogatásával. A sorozat fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

  • A Hangszert a kézbe nagyszabású, országjáró, könnyűzenei, interaktív hangszerkiállítás, előadássorozat és oktatási bemutató gyerekeknek, fiataloknak és időseknek egyaránt.
  • Helyben kipróbálható, óriási hangszerparkkal, rendhagyó énekórákkal, minikoncertekkel hívja fel a gyerekek, fiatalok – és persze szüleik és tanáraik – figyelmét a zenélésre, a könnyűzene tanulásának lehetőségeire.
  • Eddig hét magyarországi városban rendezték meg. A roadshow sikerét mutatja, hogy eddig húszezren voltak kíváncsiak a Hangszert a kézbe nyújtotta lehetőségekre.
  • A Hangszert a kézbe fővárosi állomása a Várkert Bazárban lesz, június 21. és június 24. között. A program hétköznapokon 14 órától 21 óráig, szombaton, a Múzeumok éjszakáján 14 órától éjfélig lesz nyitva.
  • A Hangszert a kézbe sorozatot a Hangszeresek Országos Szövetsége szervezi az NKA Cseh Tamás Program támogatásával.
  • Sajtófotók és bővebb információ a sajtócsomagban.
  • A rendezvény honlapja itt, Facebook-eseménye itt található.
  • A Hangszert a kézbe fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke.

A Hangszert a kézbe legfontosabb eleme egy közel 400 négyzetméteres interaktív hangszerkiállítás és hangszersimogató. Itt szakemberek közreműködésével kézbe vehető és kipróbálható több mint száz hangszer és hangtechnikai berendezés. Külön standon lehet gitárokkal és basszusgitárokkal, dobokkal, billentyűs hangszerekkel, ének- és elektronikuszenei tartozékokkal, valamint ministúdiókkal ismerkedni.

A Hangszert a kézbe legfontosabb célja – amellett, hogy minden látogató minél több hangszert próbálhasson ki -, hogy felkeltse az érdeklődést a könnyűzenei tanulás iránt.

A Hangszert a kézbe könnyűzenei iparág minden képviselője számára pozitív lehet, hiszen igényes és zeneértő, hangszerekkel élő, fizető rajongókat és zenefogyasztókat nevel.

A tavaszi sorozat február végétől június közepéig tart és nyolc városba jut el: Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Pécs, Szombathely, Kecskemét és Budapest. A helyszínek jellemzően a városok Agórái vagy frekventált helyen lévő művelődési házai.

A Hangszert a kézbe programsorozatot a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programja indította útjára a Program Könnyűzenei Oktatási Alprogramjának részeként. A programsorozat megvalósítására az NKA Cseh Tamás program Ideiglenes Kollégiuma meghívásos pályázatot írt ki a Hangszeresek Országos Szövetségének. A programsorozatot a HANOSZ és az NKA Cseh Tamás Program közösen valósítja meg, bevonva a legfontosabb szakmai szervezeteket, legismertebb képzőhelyeket, zenetanárokat és előadóművészeket.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

NKA_logo_2012

cstp-logo-web-small

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta