Indul a Fülesbagoly Tehetségkutató

Rovat

Megosztás

Nagyszabású könnyűzenei tehetségkutatót hirdettek meg Fülesbagoly Tehetségkutató néven, a Cseh Tamás Program támogatásával. A díjak között fesztiválokon és népszerű zenekarokkal közös fellépések, valamint stúdiózás és sajtómegjelenések szerepelnek. Döntő: április 22-én, Martonvásáron.

  • A Fülesbagoly tehetségkutató élőzenés, országos könnyűzenei verseny.
    Jelentkezési határidő: április 3.
    A zsűriben Borcsik Attila Izil, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója és Warnusz Zsuzsa zenész, a Budapest Voices művészeti vezetője.
    A döntő április 22-én lesz a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.
    A díjak között fellépési lehetőségek, ötmilliós sajtókampány és stúdióidő.

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat április 22-én meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója, valamint Warnusz Zsuzsa zenész, a Budapest Voices művészeti vezetője.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei Campus Fesztiválon és a Budapest Music Expón, ötmillió forint értékben kap sajtómegjelenéseket, elkészíthet egy kislemezt a SuperSize Recording stúdióban, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj hárommillió forint. A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat kapnak, például fellépést a Hiperkarma, a Road és a Kowalsky meg a Vega zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári magyar népdal napján illetve egyéb médiamegjelenéseket biztosítanak számukra. Jelentkezési határidő: 2017. április 3. éjfél.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta