A BOK sportcsarnokban rendezték meg a nyári MondoCon-t.

Rovat

Megosztás

Egy filmforgatás miatt el kellett halasztani, és új helyszínen kellett megrendezni az idei nyári MondoCon-t, de szerencsére ez nem látszott meg a látogatottságon. A kellemes időben megint sok ezer fiatal szórakozott a manga és anime rajongók kétnapos fesztiválján. Németh Dáviddal, a Nagyszínpad műsorvezetőjével beszélgettünk.

Az új helyszín az mindenképpen más, hiszen eddig a Hungexpon voltunk, ami külterületében egy tágasabb rendezvény, de azt gondolom, hogy itt is sikerült olyan helyeket kibérelnünk, gondolok itt az A csarnokra, ami nagyon nagy és ahol megfelelően el tudtuk az árusokat, a különböző éttermeket, a társasjáték részleget, a e-sport részleget. Mivel ez a nyári MondoCon a Nagyszínpadot nem kellett bent elhelyeznünk, így a kellemes napsütésben tudja mindenki nézni a műsorokat.

Én úgy láttam, hogy egyre többen “free hug” táblával jönnek, és talán kevesebben jelmezben, igazam van?

Nehéz lenne megítélni, hogy mi a “free hug” és a cosplay aránya, ha esetleg azt tapasztaltad, hogy kevesebb cosplay van az annak tudható be, hogy nagyon sokan vannak, akik kicsit elkéstek azzal, hogy hogyan rakják össze az öltözetüket. Megzavarta őket a hirtelen időpont-változás, vagy esetleg az időjárás miatt változtattak a jelmezükön. Én egyébként azt látom, hogy nagyon-nagyon sokan vannak cosplay-ben, még hogy az nem is mindig egy teljes öltözet, csak mondjuk egy macskafül, egy felső, esetleg egy itt vett kiegészítő. Szerintem a cosplay-nek a MondoCon-on még mindig nagyon nagy szerepe van. Itt például szombaton a versenyen (cosplay = costume play) nagyon sok versenyző mutatta meg magát, és azt, hogy mennyire összetett és kidolgozott jelmezt tud összehozni.

Az biztos, hogy a cosplay készítés egyre nehezebb, hiszen az alapanyagok egyre költségesebbek, és hát egyre komolyabb és változatosabb jelmezeket kell készíteni, mert hát “az ember folyamatosan feljebb és feljebb rakja a lécet”.

Mit lehet tudni az őszi rendezvényről?

Erről még nem tudunk nyilatkozni, folynak a tárgyalások, dolgozunk azon, hogy októberben a legjobb helyszínt találjuk meg a rendezvénynek, hol tartsuk meg a fesztivált.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta