A felvételi eredmények után lássuk a budapesti gimnáziumok átlageredményét

Rovat

Megosztás

Január 21-én írták meg az általános iskolás diákok felvételijüket, melynek eredményeit egyre több középiskola teszi közzé. Hogyan teljesítettek idén a diákok? Lássuk!

A HVG 2023-as középiskolai rangsorában közzétette a gimnáziumok statisztikáit – írja az Eduline.hu. Lessük meg együtt, hogyan teljesítettek idén a diákok a budapesti gimnáziumokban.

A Toldy Ferenc Gimnáziumban összesen 72,7 pontot szereztek a tanulók, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban ennél kicsit kevesebbet, szám szerint 65,6-ot. A Karinthy Frigyes Gimnáziumban nagyon ügyesen teljesítettek a diákok, 74,8 pont lett az átlag. Az Óbudai Árpád Gimnáziumba hatodik és nyolcadik évfolyamosok is megírták a felvételit, a hatodikosok átlagosan 66,1 pontot értek el, a nyolcadikosok 69,2 pontot tudtak szerezni.

A Szerb Antal Gimnáziumban az átlag 65,92 pont lett, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolában a hatodikosok 69,2 pontot értek el. A Németh László Gimnáziumban csak nyolcosztályos képzést indítanak, az átlageredmény 65 pont volt.

Összegzésként mondhatjuk, hogy idén a Kölcsey Ferenc Gimnázium vitte a prímet 74,8 ponttal. Gratulálunk minden szorgalmas diáknak!

A főkép csak illusztráció.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta