A haj a Nő éke, lelke – egy mesterfodrász titkai

Rovat

Megosztás

A hajunk ápolása és karbantartása nagyban meghatározza megjelenésünket. Kulutácz Bernadett mesterfodrász kedvenc mottója : ” A haj – a Nő éke, lelke – a Nő kincse, szeme a lelke tükre.” Detti elárul néhány titkot arról, hogyan építette fel tudását, hogy naprakészen tudjon tökéletes frizurákat alkotni.

Hogyan sajátítottad el a fodrász szakma rejtelmeit?

Már gyermekkoromban elkezdett érdekelni a fodrászszakma, de először leérettségiztem, és utána egy magániskolában a Korodi-Dévényi tanodában szereztem meg tudásom alapjait. Miután végeztem a tanodában elkezdtem munkát keresni és szerencsére két hét után rátaláltam Soós Andrea és Deák Beatrix fodrász mesterekre, akik mellé beállhattam azonnal dolgozni. Nagyon sokat köszönhetek nekik, hiszen segítségükkel sikerült fodrászt faragni belőlem. Valamint a volt barátomtól Koródi Sándortól  tanultam a férfi hajvágás alapjait, hiszen ő is fodrászként tevékenykedik.

10538434_324252494402671_6063631209568635545_n

Mit jelent számodra a fodrászat?

A munkám iránti szeretetem nagyon erős, enélkül már hiányos lenne az életem. Teljesen kikapcsol, ahogy elkezdem csak a vendégeimre koncentrálok. Így teljes mértékben ki tudom élni az alkotás örömét. Hajak tekintetében női, férfi-, gyermekfrizurákat készítek. Ezen belül hajfestést, valamint különböző kontyokat is szívesen kreálok. Próbálom tudásomat minél szélesebb területen alkalmazni.  A szép haj számomra egyet jelent a szép külsővel.

A trendeket mennyire kell követned?

A hajtrendek és a divat világa mindig is érdekelt, de mióta fodrász vagyok napi szinten követem, hogy vendégeimnek maximális szolgáltatást tudjak nyújtani.

Mit kell figyelembe venned egy-egy frizura elkészítésénél?

Az új vendégeket próbálom megismerni, hogy olyan frizurát tudjak készíteni amit magukénak éreznek. Persze az arcát, a haja mennyiségét és minőségét figyelembe véve, közben konzultálva hozunk döntést. A végeredmény mindig nagy  örömet okoz , hogy egy változáson ment át a vendég és egy alkotás született.

Milyen területeken alkalmazod még tudásod?

Rendszeresen készítem el mindennapi munkám mellett a modellek haját különböző magazinok számára, rendezvényeken, illetve fotózásokon is. Legutóbb Tarjáni Andrea ruhatervező-készítő modelljeinek készítettem különböző frizurákat az Esküvő Kiállításra. Ezek jelentős szerepet játszanak munkám sikerességében.

Néhány munkám a 2016-os Esküvő Kiállításról:

Esküvő kiállítás

Esküvő kiállítás

Esküvő kiállítás

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,181RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta