A hazai hiphop meghódítására készül Erkoben

Rovat

Megosztás

László Benedek, a hazai hiphop és rap szcénát célba véve, Erkoben néven indította el saját projektjét. A fiatal zenész útját nem kisebb név egyengeti, mint Johnny K. Palmer.

A producer ugyan már gyerekkora óta ismeri Benedeket, de fogalma sem volt róla, hogy barátja a zenei pálya felé kacsintgat.

„Amikor az első karantén közepén megkeresett, hogy – figyi, Johnny, van pár dalötletem, örülnék, ha együtt tudnánk dolgozni – teljesen ledöbbentem, mert fogalmam sem volt arról, hogy előadóművészi ambíciói is vannak. Amikor először hallottam a Levegő című dal demóját, egyből mondtam, hogy IGEN, ebben van fantázia” – mesélt az előzményekről Johnny K. Palmer.

Johnnynak ráadásul annyira megtetszett a Levegő, hogy el is vállalta az Erkoben menedzselését.

Az dal tehát a Levegő lett, melyhez egy Budapest központú klip is készült.

A dalban a fiatal zenész eddigi párkapcsolati tapasztalatait gyűjti össze és adja ki magából.

Benedek hangsúlyozza, a negatív érzelmi tapasztalások, a szerelmi csalódások ellenére sem célja, hogy keserűségét trágár formában énekelje meg. Számára sokkal inkább a mondanivalón, az elengedésen van a hangsúly, semmint az ex és az elvesztett kapcsolat durva szidalmazásán.

A fiatal szerző első dala egyébként minden különösebb promóció nélkül is elképesztő youtube nézettséget hozott, jelenleg 50 ezer feletti megtekintésnél jár.

Benedek fejében pedig már össze is állt az első album terve, mely igaz, még várhatóan kísérletező lesz, ami a hangzást illeti, hiszen a fiatal zenész még keresi a műfajon belül saját stílusát.

Ugyanakkor az már biztos, hogy nem szólóelőadóként akar színpadra lépni a jövőben: az élőzenés formációban ugyanis saját zenekarral kiegészülve rappelne a fiatalokat napjainkban foglalkoztató élethelyzetekről, érzésekről.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta