Az egyik legérdekesebb és talán leggyomor-forgatóbb gasztroturisztikai körképet rajzoljuk fel cikkünkben, melyben bemutatjuk Ázsia legfurcsább ételeit, italait – írja a Globoport.hu
Kelet-Ázsiában úgy tűnik, hogy rengeteg extrém étel és ital létezik, melyeket nem lehet kellő körültekintéssel összegyűjteni. Ezek az ételek lehetnek szuperfűszeresek, ragacsosak, vagy származhatnak valamilyen szokatlan alapanyagból.
A legtöbb ilyen egzotikus étel azonban -a helyiek számára legalábbis- finom. Akik erős gyomrúak, azok görgessenek lejjebb és nézzék meg a Kelet-Ázsia gyomorforgató étkeit.
1.Kopi Luwak
Üdv Indonéziában, ahol előszeretettel fogyasztják a Kupi Lowak nevű kávét, vagyis azt a kávékülönlegességet, amit abból a kávébabból készítenek, melyet a közönséges pálmasodró nevű menyét-szerű állat evett meg, majd ürített a természetbe. Az ürülékből kiválogatott és megmosott kávébabot később kávésznoboknak értékesítik. Hogy finom vagy sem, arról megoszlanak a vélemények. Embere válogatja.
2. Madárfészek leves
A turisták Kína egyes részein élvezhetik ezt a leveskülönlegességet, ami madarak nyálából készül. A leves ráadásul nem is olcsó. A z étel egyébként madárfészekből készül, melynek részeit a madarak nyála tartja össze, amely idővel megkeményedik.
3. Csirkevér
Nyárson szolgálják fel a Fülöp-szigeteken a csirke vérét kockázott formában, mely úgy néz ki, mint a fekete tofu. Nem összekeverendő. Nekünk talán nem annyira meglepő a vérfogyasztás, hiszen disznóvágáskor is sokan eszik. Ilyen formában pedig kulináris élvezet lehet a vérkedvelőknek, na meg persze a humanista vámpíroknak.
4. Hangyatojás leves
Számos kelet-ázsiai országban elérhető, mint például Vietnam. A hangyatojás állítólag hasonlít a kaviárhoz. A kaviárral ellentétben viszont, ami sós, ezek a fehér hangyatojások elég savanyúak.
5. Hachinoko
Japánban élvezhetik a kedves vendégek ezeket a párolt méhlárvákat. Ahogy a legtöbb főtt rovar, ez is kellemesen ropogós, rágós, és persze ránézésre visszataszító.