A legbizarrabb ázsiai étkek

Rovat

Megosztás

Az egyik legérdekesebb és talán leggyomor-forgatóbb gasztroturisztikai körképet rajzoljuk fel cikkünkben, melyben bemutatjuk Ázsia legfurcsább ételeit, italait – írja a Globoport.hu

Kelet-Ázsiában úgy tűnik, hogy rengeteg extrém étel és ital létezik, melyeket nem lehet kellő körültekintéssel összegyűjteni. Ezek az ételek lehetnek szuperfűszeresek, ragacsosak, vagy származhatnak valamilyen szokatlan alapanyagból.

A legtöbb ilyen egzotikus étel azonban -a helyiek számára legalábbis- finom. Akik erős gyomrúak, azok görgessenek lejjebb és nézzék meg a Kelet-Ázsia gyomorforgató étkeit.

1.Kopi Luwak

Üdv Indonéziában, ahol előszeretettel fogyasztják a Kupi Lowak nevű kávét, vagyis azt a kávékülönlegességet, amit abból a kávébabból készítenek, melyet a közönséges pálmasodró nevű menyét-szerű állat evett meg, majd ürített a természetbe. Az ürülékből kiválogatott és megmosott kávébabot később kávésznoboknak értékesítik. Hogy finom vagy sem, arról megoszlanak a vélemények. Embere válogatja.

foods1

2. Madárfészek leves

A turisták Kína egyes részein élvezhetik ezt a leveskülönlegességet, ami madarak nyálából készül. A leves ráadásul nem is olcsó. A z étel egyébként madárfészekből készül, melynek részeit a madarak nyála tartja össze, amely idővel megkeményedik.

foods2

3. Csirkevér

Nyárson szolgálják fel a Fülöp-szigeteken a csirke vérét kockázott formában, mely úgy néz ki, mint a fekete tofu. Nem összekeverendő. Nekünk talán nem annyira meglepő a vérfogyasztás, hiszen disznóvágáskor is sokan eszik. Ilyen formában pedig kulináris élvezet lehet a vérkedvelőknek, na meg persze a humanista vámpíroknak.

foods3

4. Hangyatojás leves

Számos kelet-ázsiai országban elérhető, mint például Vietnam. A hangyatojás állítólag hasonlít a kaviárhoz. A kaviárral ellentétben viszont, ami sós, ezek a fehér hangyatojások elég savanyúak.

foods4

5. Hachinoko

Japánban élvezhetik a kedves vendégek ezeket a párolt méhlárvákat. Ahogy a legtöbb főtt rovar, ez is kellemesen ropogós, rágós, és persze ránézésre visszataszító.

foods5

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta