Kleopátra, Szép Heléna, Szaffó: a legszebb nők, akik hatással voltak a világtörténelemre

Rovat

Megosztás

A világtörténelem legszebb nőit gyűjtötték össze egy kötetben. Olyan lányok, asszonyok ők, akik szépségükkel, kifinomult ízlésükkel, bölcsességükkel, rafinált észjárásukkal, csalárdságukkal, gonoszságukkal vagy nemes tetteikkel befolyásolták a történelem alakulását.

A világtörténelem legszebb női című kiadvány egy bámulatosan érdekes kísérlet. A szerző ugyanis közli Szép Heléna, Kleopátra, Sába királynője és a többi híresség elképzelt fényképét. Megmutatja, miként élnek egy európai író, újságíró képzeletében a világtörténelem legszebb női.

Milyen lehetett Szaffó, milyen lehetne ma az utolsó kínai császár felesége? A könyv szereplői olyan lányok, asszonyok, akik szépségükkel, kifinomult ízlésükkel, bölcsességükkel, rafinált észjárásukkal, csalárdságukkal, gonoszságukkal vagy nemes tetteikkel befolyásolták a történelem alakulását. Akik miatt ma ilyen a Föld, ahol élünk.

Az utolsó oldalt a szerző üresen hagyta. Ide mindenki beragaszthatja saját választottjának képét. A kedves olvasó leírhatja gondolatait arról a nőről, aki a legfontosabb a számára. Aki a legszebb és legigézőbb, és aki nélkül semmit nem ér a világ.

A világtörténelem híresen szép nőalakjait úgy mutatja be a szerző, ahogy benne élnek. Nem tudományos értekezéseket akart írni, hanem szórakoztató olvasmányt. A kötet nehezen készült el, főleg a képek miatt. A szerző úgy döntött ugyanis, hogy bemutatja, milyennek képzeli el saját maga Szép Helénát, a bibliai Esztert, Kleopátrát és a többieket. Ezért felkért fotóművészeket, kiválogatta a szereplőket, megbízta a stylistokat, hogy segítsenek a terv megvalósításában.

A világtörténelem legszebb női karácsonyra is nagyszerű ajándék lehet a család női tagjainak. A kötetet ITT tudják megvásárolni.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta