A Minecraft kielégíti Zsdav fantáziáját

Rovat

Megosztás

Zsdav Magyarország legnépszerűbb Minecraft-videósa. A különleges játékvideókkal foglalkozó 19 éves srácnak majdnem 128.000 feliratkozója van hivatalos YouTube csatornáján. Kérdeztük őt interjúnkban a július 4-én online tartalomgyártóknak és nézőiknek szóló Online Video Stars fesztiválról, arról, hogy mivel másabb egy gameplay-videó, mint egy vlog, illetve azt is megtudtuk, hogy miért élvezetes az ő videóit nézni.

Miért éppen Minecraft-videókkal foglalkozol? Van ennek valamilyen különleges oka?

Rettentő egyszerű rá a válasz, mert ez a játék teljesen személyre szabható. Minden, vagyis majdnem minden olyan dolgot meg tudok benne valósítani, ami kielégíti az elképzeléseimet egy adott videóhoz. A lehetőségek szinte végtelenek, ráadásul rettentően felkapott videojáték manapság, és roppantul szórakoztató.

Miért lehet élvezetes egy nézőnek a gameplay-videók megtekintése?

Én nemcsak egyszerű gameplay videókat csinálok, hanem egy történetet mesélek el a játékon belül. Csak felületesen lehet ezt teljesen gameplay-videónak nevezni, hiszen a szituációk megrendezettek, és előre kitalált szöveget mondunk. Természetesen vannak sima gameplay-videóim is, de hogy azokat miért érdemes nézni? Talán a videós személye teheti. A viccei és a beszédstílusa.

Véleményed szerint miben másabb jellegű egy gameplay-videó, mint egy egyszerű vlogvideó? Sokkal kevesebb információ kerül így a nézőkhöz személyedről, mintha tipikus vlogvideókat készítenél?

Egy gameplay-videóban nem a videósé csak a főszerep, hanem a játéké is. Egy vlogvideóhoz kell egy bizonyos fajta nyitottságnak lennie a videósnak a nézőkkel szemben. Ott az igazságot kell(ene) mondani, míg egy gameplay videóban elég, ha a játékról beszél az ember. Nem mindenkinek olyanok a körülményei, amit szívesen megosztana ország világ előtt, ezért megérthető, ha egy videós keveset árul el a magánéletéről.

Gondolkoztál már azon, hogy radikálisan megváltoztasd a csatornád stílusát, felépítését?

Gondolkoztam, de elvetettem az ötletet. Így ismertek meg az emberek, és azt akarom, hogy így is maradjak meg nekik. Természetesen kisebb változások végbe mentek az idők folyamán. Sokkal kidolgozottabb lett egy-egy videó és a dizájn is átalakult.

Szerinted miért hatalmas lehetőség az Online Video Stars fesztivál a videósoknak és a nézőknek?

Mert itt a videósok végre találkozhatnak a nézőikkel, és a nézők pedig kedvenc videósaikkal, és egy remek napot tölthetnek el együtt jó hangulatban.

Neked milyen pluszt ad egy ilyen online tartalomgyártóknak szól fesztivál? Milyen élményekkel gazdagodhatnak a videósok és a nézők egy ilyen eseményen?

Egy ilyen fesztivál szerintem hatalmas dolog minden videós számára. Egy elért cél, ami büszkeséggel tölti el a szívüket, hogy letettek valamit az asztalra, mint videós részt vehet a fesztiválon. Rengeteg pozitív élményben lehet részük mind a nézőknek, mind a videósoknak is, hiszen ott végre beszélhetnek egymással személyesen, és azt kérdezhetnek tőle, amit csak akarnak.

Zsdav - Minecraft
Te szereted Zsdav Minecraft-videóit?

Borítókép: Facebook

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta