Szörny nézett reggel a tükörbe

Rovat

Megosztás

Jön a tél? Fáradt vagy? Fázol, de lemondanál arról, hogy úszógumikkal melegítsd magad? Noszarajta!

Kezdem egy idézettel:

…szükséges, hogy szeressük magunkat, mert a szeretet megszépít. Ahhoz, hogy szeresd magadat, meg kell békélned a külsőddel, harmóniában kell, hogy élj a testeddel! Minden nő, aki szereti önmagát – gyönyörű és kívánatos.”

Az idézet Simkó Ginától, a FIT IN THE CITY blog egyik szerzőjétől származik. Részletesen megtalálhatjátok a róluk szóló cikket itt. Oldalukon tippeket, trükköket, praktikákat találhattok arról, hogyan viseljétek gondját testeteknek.

Legyen hát ez a kiindulópontunk. Szeressük magunkat!

Oké, de hogyan? Mikor az ember lánya vagy fia hajnalban felkel, éppen hogy ki tud mászni az ágyból, belenéz a tükörbe, és egy csipás, megviselt, “tegnapéjféligtanultamésnéztemasorozatomat” arccal találja magát szemben.

Kezdjük az elején! Gyorsan mosd meg az arcod, szigorúan hideg vízzel! Máris jobban fogod érezni magad. Valahogy így:

Következő lépés: Egyél gyümölcsöt, zöldséget! Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy mennyire fontos a változatos étrend, pedig az erre való odafigyelést már fiatalon el kell kezdeni. Később sokkal nehezebb lesz megszokni!

“Minden reggel iszom gyümölcsturmixot. Egyrészt nagyon finom, laktató, de tudok tőle mozogni :D, és jobban felkelek tőle, mint a kávétól.” Betti (19)

soap-61089_640

Amiről szintén nem jó dolog megfeledkezni, az a rendszeres testmozgás. Nem kell lefutni a maratont, vagy órákat izzadni egy edzőteremben (persze, ha valaki ezt szereti, egészségére váljék!), de a napi séta, otthoni torna, egy kis kocogás nagyon fontos. Karban kell tartani a testünket, és a mozgást már fiatalon bele kell építenünk a napi rutinba.

„A szánalom ingyen van, de az irigységért meg kell dolgozni!” –mondja Konok Susie. A mai világban, ahol a különböző képmegosztó oldalakra mindenki a legelőnyösebb fotóját töltheti fel, be kell bizonyítanunk (magunknak is!), hogy mi aztán élőben is ugyanolyan belevaló csajok vagyunk, mint egy jól sikerült fotográfián. Természetesen mindenkinek mások a határai, lehetőségei, de ezekhez mérten mindenki megtalálhatja az utat, ami számára a legjobban járható. Mi is adunk egy tippet: Akrojóga, avagy jógázva repülni?

“Világéletemben sportosan éltem, tulajdonképpen folyton pörögtem. Aztán 17-18 éves korom körül leálltam mindennel, amit addig csináltam. Hagytam magam eltunyulni. Akkor akadtam ki, mikor már az is nehézséget okozott, hogy fellépcsőzzek a negyedik emeletre. Akkor újra nekiálltam a futásnak.” Levi (22)

És lányok/fiúk: mindenki imádja a friss péksüteményt és a mindenféle, megszámlálhatatlan fajta csokoládét. De ahogy mindent, ezt is mértékkel kell fogyasztani. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha eszel ilyeneket, de legyen meg az egyensúly: mellette mozogj is! Amiről viszont majd teljesen le kéne mondani, azok a cukros üdítők. Tudtátok, hogy 2 dl kólában 17 db kockacukor van?

crossfit-534615_1280

Mi volt a legviccesebb dolog, ami sportolás közben történt veletek? Kommentben várjuk a sztorikat!

 

 

Kép források:

http://pctrs.network.hu/clubpicture/5/6/_/almos_vagy_nyuugos_506313_27155.jpg

http://i0.345.hu/cikkek/ac6c2169486568fd57ad482e2da2daf1.jpg

http://pixabay.com/hu/szappan-sz%C3%ADnes-gy%C3%BCm%C3%B6lcs-knallbunt-61089/

http://pixabay.com/hu/crossfit-sport-fitness-k%C3%A9pz%C3%A9s-534615/

 

 

 

 

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta