A Te városod tiszta? Tiszta városok project

Rovat

Megosztás

A hulladék nem feltétlenül szemét, újrahasznosításának pedig számos szerteágazó lehetősége van. A Tiszta Városok rendezvénysorozat programjaival évről évre igyekszik felhívni a fiatalok figyelmét a környezettudatos életmódra, a környezetvédelem fontosságára.

A jövő generációinak egyik legfontosabb feladata, hogy vigyázzanak a környezetre, igyekezzenek minél kevesebb hulladékot termelni és lehetőleg újrahasznosítani, amit lehet. Persze ahhoz, hogy ennek jelentőségét felismerjék, segítség kell.

Játszunk!
A Tiszta Városok rendezvénysorozat határon túli településeken is megjelenik, ahol játékos vetélkedőkkel, programokkal igyekszik megmutatni mindenkinek, hogyan vigyázhatnak együtt a tisztaságra, mit tehetnek a környezet védelméért.

XER_0196-1024x685

Takarítsuk ki együtt a várost!
A Várostakarítási napok sikerét mi sem bizonyítja jobban annál, hogy szinte minden korosztályt megmozgatnak, így a legszélesebb körben terjednek a környezetet óvó építő gondolatok.

Fém, fa, üveg, papír és műanyag. Ezekből is lehet ruha!
Ruhákra mindenkinek szüksége van, így az egyik legnépszerűbb projekt évről évre a hulladékruhák tervezésére kiírt pályázat. Diákok százai neveznek a versenyre egyedi kreációkkal, melyek közül a legjobbakat tervezők segítségével el is készítik, majd bemutatókon, divatmagazinokban láthatják viszont az egyes darabokat az alkotó diákok.

Legyél Te a környezetvédelem királynője!
A divat remekül együtt tud működni a környezetvédelemmel, de az elkészült ruhákat be is kell mutatni. Minden évben nagy sikere van a környezetvédelmi szépségversenynek, ahol a nagyszabású divatshow keretein belül a résztvevők a hulladékból készített kollekciót is bemutatják, hogy ezzel is a figyelem központjába helyezzék a szelektív hulladékgyűjtést.

Nagyon fontos, hogy a jövőben még jobban odafigyeljünk a környezetünkre, hiszen mi magunk is rengeteg mindent tehetünk érte. Nem is hinnénk, mennyi mindent. Erre igyekszik felhívni a figyelmet tehát a Tiszta Városok rendezvénysorozat, amely minden évben különleges programokkal készül.

Forrás: tisztavarosok.hu

Fotók: tisztavarosok.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta