A város, ami nem ereszt – Itt a City, Stahl Barbara legújabb a dala

Rovat

Megosztás

Egy szenvedélyes viszony, ragaszkodás egy városhoz – ezt énekli meg Stahl Barbara, érzelmes, mély downtempo dalában, a Cityben, mely tavasszal megjelenő bemutatkozó nagylemezének előfutára.

Stahl Barbarának kislány kora óta nagy szerepet játszik a zene az életében, de csak 2012­-ben kezdett el hobbiszinten foglalkozni az énekléssel, Havai Gáborral léptek fel Budapest klubjaiban, most pedig saját zenei projektjén dolgozik Linczényi Márk és Lotfi Árzsáng Áron zeneszerzőkkel.

 

https://soundcloud.com/barbarastahl/barbara-stahl-city

 

Első saját anyaga tavaly jelent meg A Bit címmel, de Antilope Kid Deja Vu című dalában is ő énekel. A most megjelent City című számot Barbara Áronnal közösen szerezte, melyet az énekesnő így kommentál:

“A tavasszal megjelenő albumomat High Love producerálja. Mindketten imádjuk a mély basszust és az erős, széteső dobtémákat, ezek az album és a City legmeghatározóbb elemei, a visszhangos, érzéki ének, tompa melódiák és a minimál hangszerelés mellett. A Cityt egy közelmúltbeli személyes élményem alapján írtam. Egy messziről jött fiú inspirálta, akit elképesztő szenvedély fűz a városhoz, New Yorkhoz, amiben él. Az átutazóban lévő boldogságról és a vágyakozásról szól. Melankolikus, de azért energikus és szexi.”

 

„A Cityt egy régi témámból varázsoltuk újjá Barbival, hogy illeszkedjen az album stílusirányzatához. Talán ez az egyik legenergikusabb és kontrasztosabb közös számunk.”­

– teszi hozzá Áron.

Stahl Barbara legközelebb február 20-­án, az A38­on lép fel a Mius és a Fijuka társaságában.

 

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

NKA_logo_2012

cstp-logo-web-small

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta