A végzősök szerint nem volt nehéz a töriérettségi

Rovat

Megosztás

Napokig keringett a Facebookon egy poszt az Érettségi 2022 csoportban, miszerint az ENSZ és a Horthy-korszak mindenképpen szerepelni fog a középszintű töriérettségin. Vajon benne volt a feladatsortban a 2 téma? Minden a diákok szemével a cikkben!

Az Érettségi 2022-es Facebook csoportban kiszivárgott egy sejtés még kedden délután, miszerint a választható 4 az esszétéma között helyet kap az ENSZ és Mátyás király, sok diák azonnal maga elé is tárta a könyvet, hogy átnézze a tételeket, ám a mai napon kiderült, hogy hamis volt a feltevés, ugyanis nem voltak a témák között pont ezek, ellenben a diákok kommentekben azt nyilatkozták, így is jól jártak, volt olyan diák, aki azt írta:

„Másfél óra alatt végeztem mindennel és mikor megláttam Kádárt, majdnem sírtam az örömtől. Remélem az eredmény is jó lesz.”

Sokan felháborodtak a Facebook csoportban, ugyanis a töriérettségi első felében sok vallási kérdéssel találkozhattak a végzősök, többek között témaként szerepelt a A bolsevik ideológia, a magyarországi romák, a reformáció és a zsidó vallás is.

Az athéni demokrácia a Kádár-korszak, az Árpád-kori magyar történetelem és a második ipari forradalom szerepelt az esszéfeladatok között a töriérettségi második részében. Ezen témák közül csak kettőt kellett kidolgozniuk a diákoknak, de mindegyikhez kaptak segítséget különböző források, szövegek, vagy képek formájában.

A közép-és emelt szintű történelem írásbeli megoldásait a linkekre kattintva nézhetitek meg.

Holnap angollal folytatjuk a sort, hajrá!

Képek:-MTI-

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta