A Zaporozsec egy vidám és gondtalan dallal indítja a nyarat

Rovat

Megosztás

Újra dübörög a Zaporozsec és a fiúk mellé beült Lívia, a No Sugar együttes énekese is egy pörgős, vidám szerelmes duett erejéig, amely máris a nyár rádiós slágere.

A tavalyi Nyomodban című, Palya Beával készített duett sikerén felbuzdulva az együttes ez alkalommal az erdélyi, No Sugar zenekar énekesével, Líviával készített közös dalt, Összeér címmel. „Sokat kutattuk a megfelelő hangot, a megfelelő karaktert ehhez a felvételhez, mígnem ráakadtunk Lívire” – meséli Varga Bence, a zenekar énekes-gitárosa.

Két ország, két zenekar, két zenei stílus ér össze a Zaporozsec legújabb dalában.

„Korábbi dalunknál nagyon megtetszett az, hogy Palya Bea egy teljesen új, friss hangzást hozott a zenénkbe. Ezért gondoltunk, hogy ismét egy duettet írunk, amire ezúttal Líviát kértük fel. Elküldtünk egy alapdallamot (riffet), és Bereczky Botonddal, a No Sugar gitárosával közösen megírtuk ezt a könnyed, szerelmes dalt, ami egy picit azt is szimbolizálja, hogy két egymástól földrajzilag távol lévő együttes, hogy kapcsolódhat össze a közös munka, az együtt zenélés által” – meséli Bence.

A dal és hozzá készült videóklip remek időzítéssel, felszabadult életérzéssel a nyári nyitásra hangolódva készült el.

„Miután a 16 hónapos kislányom első öt szava között szerepelt a »maszk« azt hiszem, ideje egy vidámabb, gondtalanabb dallal indítani a nyarat” – mondja Bence.

Az Összeér mindenesetre telitalálatnak bizonyult, hiszen jelenleg a Petőfi Rádió Top 40-es listáján az előkelő 2. helyen szerepel.

A népszerű együttessel nyáron többek között Nyíregyházán a Múzeumok Éjszakáján találkozhatunk, július 17-én pedig a Szigligeti vár történelmi környezetében adnak koncertet.

Mindeközben készül az új lemez, amelyen többek között a Te vagy egyedül, a Nyomodban, a Csak semmiség és a Találj rám című számok szerepelnek majd. Az utóbbi dalt Bence kislányának születése inspirálta. A lemezbemutató koncertet október 30-ra tervezik az Akvárium Klubba.

Képek: sajtófotók

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta