Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Abu Dhabiban már mesterséges intelligenciával is tanulnak a diákok

Abu Dhabiban már mesterséges intelligenciával is tanulnak a diákok

A hagyományos tananyagok, könyvek, tollak és táblák helyett digitális oktatást tesztelnek az Egyesült Arab Emírségekben.

Abu Dhabi több iskolájában a legmodernebb technológiákat próbálhatják ki a diákok, egy startup ugyanis elkezdte tesztelni a mesterséges intelligenciára alapuló digitális oktatást az Egyesült Arab Emírségek fővárosában. 57 állami iskola és két magániskola 25.000 tanulója vesz részt a programban, mely során a hagyományos oktatási eszközök helyett digitális eszközöket és személyre szabott algoritmusokat használnak. Utóbbiak segítenek felismerni a diákok erősségeit, hogy később a megfelelő pályát választhassák saját adottságaik és tehetségük alapján.

“Ha egy tanuló jól teljesít a tudományok területén, miért ne fókuszálhatna arra, hogy tudós vagy asztronauta lehessen? Ez a jövőbeli törekvésünk, arra szeretnénk használni az összes adatot és a mesterséges intelligenciát, hogy személyre szabott utat kaphasson mindenki a tanulásban” – mondta az Alef Education vezérigazgatója, Geoffrey Alphonso a CNN-nek. Szerinte ha elterjed a program, az több milliárd ember életére lehet hatással a következő 10 évben. Idén még 300 iskolában tervezik bevezetni a programot.

Fotók: Alef Education

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share