Adventi naptárat nulla forintból?! Így csináld!

Rovat

Megosztás

Advent első hétvégéje előtti napon Neked még nincs adventi naptárad? Annál jobb! Most mutatunk Neked pár igazán kedves ötletet, hogyan tudsz nulla forintból szuperkreatív kalendáriumot készíteni! Csak te kellesz hozzá, egy kis idő, egészen pici kreativitás és sok-sok szeretet! 

Ha adventi naptárról van szó is hajlamosak vagyunk túlköltekezni, vagy mindenképp valami pénzt igénylő megoldásra gondolni, pedig talán még emlékszünk, kisgyerekként hogyan gyártottunk gyufásdobozból, vagy vécépapír gurigákból kézműves kalendáriumot az anyukánkkal, vagy az óvónénivel. Nincs ilyen emléketek? Sebaj! De megunt zoknijaitok, elhordott pólóitok, papírlapok, olló, fonal, néhány szép emlék biztosan akad nálatok is! Akkor lássunk hozzá!

Mutatunk egy-két pinterestről csent tippet, de mivel ma este én is nekiláttam a szupergyors családi adventi naptárunk elkészítésének, amivel a szüleimet és a tesómat szeretném meglepni, lefotóztam Nektek a lépéseket, és ezt is megmutatom!

De first things first, mire is gondoltam, mikor azt mondtam, hogy nulla forintból is ki lehet ezt hozni, pusztán figyelmességgel? Pontokba szedtem az ötleteket, amikkel szerintem meg lehet tölteni egy adventi naptárat. Amire szükségetek lesz hozzá: toll, papír, olló. Vágj ki 24 kisebb vagy nagyobb lapot, főzz egy teát, kakaót, indítd el a kedvenc zenéd, és indulhat is a naptár készítés! Ha közös program lesz belőle, annál jobb! Ezzel is hangolódhattok az élmény-alapú karácsonyra!

Adventi naptár tippek

  • Írjátok fel miért vagytok hálásak az idén! Ha a családotokkal együtt készítitek a naptárat, osszátok el a 24 papírkát, és írjátok alá! Pl: Amikor többször segítettél a házimunkában! Olyan jól esett! Köszönöm, Anyu VAGY A közös, esti sorozatnézős esték. Imádtam őket! Peti VAGY Hogy amikor nagyon siettem, és izgultam az aznapi dolgozatírás miatt, a reggeli már ott volt az asztalon. Köszönöm Anya! Barbi … és így tovább  (Ezt természetesen a párotokkal is eljátszhatjátok, ha szeretnétek közös adventi kalendáriumot! Idézzétek fel ilyen módon a közös élményeiteket!)
  • A 24 kedvenc idézetetekkel! Lehet ez vicces, bölcs, kedves, szívmelengető, szomorkás. Minden olyan idézet, amivel az év során találkoztál, és bírtad! Persze gyorsan össze is vadászhatsz 24 jópofát!

  • Írjatok kérdéseket egymásnak! Ezek lehetnek viccesek, komolyak…bármilyen kérdés (Azért persze bántó ne legyen!), amire kíváncsi vagy a családodról, vagy arról, akivel a naptárat készíted! Egymás megismerése sosem ér véget!
  • Titkok, olyan információk,amiket jó ha tudnak Rólad! (Ezt szintén lehet családdal vagy a kedveseddel is, utóbbi esetben ez is nagyszerű ismerkedős játék lehet!) Nyilván olyan titkok, amelyeket szívesen elárulnál magadról, de itt is érvényes a kedves/jópofa szabály! Pl.: a frézia a kedvenc virágom / a cserepes virágokat szeretem/ szívesen hordok felemás zoknikat / imádom a meglepetéseket / utálom a sört / szeretem a pisztáciás jégkrémet….
  • Dolgok, élmények, amiket szeretnél átélni a családoddal/kedveseddel. Pl.: Szeretnék elmenni közösen kirándulni a Normafához. / Szeretnék családi hóembert építeni! / Szeretném, ha megtanítanád nekem azt a receptet, amit Nagyi olyan istenien készített! / Szeretnék többet társasozni. / Menjünk el jövőre egy másik városba, országba együtt….

Készen vagytok? Akkor a kis papírkákat akár így is felfűzhetitek, ahogyan a fenti képen látjátok! Van otthon egy rossz partfisnyél? Az tökéletesen megfelel! De még jobb, ha egy szép ágat szereztek valahol, ha van a közeletekben zöldterület. Ha nincs, tegyetek egy túrát valamerre! Lehetőleg ne törjetek le ágakat, ilyenkor télen elég sok letört darabot találhattok a földön is! A Normafa tökéletes vadászterület, erre a célra!

Ez már haladóknak való, a könyvborító formájú, gyufásskatulyákkal megtöltött adventi naptár. ragasztóra, kartonpapírra, színes papírokra is szükségetek lehet. Könyvmolyoknak tökéletes! Ha kicsit több időm lenne idén, én is kipróbáltam volna! Ebbe például írhattok 24 könyvcímet! Olyan könyvekéit, amiket el akartok olvasni, olyanokat, vagy amiket már olvastatok és ajánljátok (ide azt is érdemes leírni miért ajánlod adott könyvet).

Az ádventi várakozás lényege szerint: várakozás arra, Aki van; ahogy a szeretet misztériuma sem egyéb, mint vágyakozás az után, aki van, aki a miénk.

Pilinszky János

És mibe rejthetitek még el az adventi kincseket? Biztosan mindenkinél lapulnak furcsa módon elárvult, félpár zoknik. Remélhetőleg kimosva. (Ha nem, akkor be velük a mosógépbe, mielőtt kézműveskedni kezdenétek!) Itt nem is kell különösebben ügyeskedni, egyszerűen csak beletesszük a zokniba a papírcetlit, bekötjük a száját, festünk rá egy számot, vagy egy papírra írjuk a dátumot és azt tűzzük a zoknira, fellógatjuk, és kész is!

Ha ezek az ötletek nem jöttek be, vagy még tovább gyűjtögetnél ihletet, akkor ajánlom, hogy kukkants be ide: ez a német nyelvű oldal SZÁZ azaz 100 ötletet mutat be, hogyan töltheted meg az adventi kalendráiumodat, ha mégis ajándékokkal szeretnéd. Persze nem csak tárgyi ajándékokra adnak ötleteket! Apró, nulla forintból kihozható, de felbecsülhetetlen értékű tippeket is kaphattok tőlük!

Most pedig, ahogy ígértem, megmutatom mit készítettem én!

1.

Egy régi ingem, spárga, amit a fiókban találtam, közepes méretű tányér és olló

2.

Rajzold körbe a tányért

3.

Vágd ki a kört

4.

Vágj le egy kis spárgát (de lehet ez bármilyen otthon talált fonal, cérna..stb. csak legyen elég erős, hogy amikor összekötöd a kis csomagodat, ne szakadjon el!) Írd fel egy papírra a megfelelő dátumot.

5.

A spárgát csomózd meg, készíts rá 24 kis hurkot! Ezekbe fogod beakasztani a gemkapcsok segítségével a csomagocskákat!

6.

Miután megtöltötted a csomagot és összekötözted a száját, fel is akaszthatod a gemkapocs segítségével!

*

Képek: pinterest.com ; pexels.com; erdmost.hu ; evamagazin.hu; szerző

Adventi naptár DIY
Te mivel töltenéd meg az adventi naptáradat?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta