Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Afrikai esküvők – így házasodnak Afrikában

Afrikai esküvők – így házasodnak Afrikában

Az esküvők igen változatosak tudnak lenni az egész világon. A nálunk hagyományos esküvőt máshol lehet, hogy furcsának találják, de ugyanez igaz fordítva is. Afrikában vannak a mi hagyományainkhoz közel álló esküvők, de teljesen eltérőek is. Íme, különféle esküvői szertartások Afrika különböző területeiről!

 

Etióp esküvő

Hagyományosan két napig tartanak. Az első nap egy egyszerű szertartás van nyugatias stílusban, illetve ehhez illő ruhában. A második nap már érdekesebb. A menyasszonyt tradicionális ruhába öltöztetik, befonják a haját és a kezeit kifestik hennával.

Ghána

Itt egy kopogtatós esemény a szokás. A vőlegény a férfi rokonokkal együtt körbemegy a menyasszony háza körül és végigkopogtatják. Ezzel azt fejezik ki, hogy a menyasszony már a vőlegényhez tartozik. A mi szokásainknál ez tulajdonképpen a kikérő.

Namíbia

A ceremónia előtt elrabolják, majd egy bőr kalapot tesznek a fejére. A ceremónia után a menyasszonyt az apja házához viszik, ahol intelmeket kell meghallgatnia a házas életről. A ruha nagyon díszes, színes és ékszerekkel aggatják tele.

Dél-Afrika

A vőlegénynek hozományt kell adni a másik családnak a menyasszonyért. Ez általában egy frissen elejtett marha szokott lenni. A menyasszony ruhája közel áll az itthonihoz. Stílusában és színre is nagyon hasonló. Dél-Afrika egyik legfejlettebb része a kontinensnek, így a ceremónia is egyre jobban hasonlít az itthonihoz.

Kenya

Náluk van az egyik legfurcsább szokás. Miután véget ért a ceremónia, az örömapa megköpködi a menyasszony fejét és a mellkasát. Ezzel fejezi ki a tiszteletét.

Afrikai esküvők - így házasodnak Afrikában
Te milyen esküvőt képzelsz el magadnak?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share