Aki ezt az emodzsit használja, az már túl öreg?!

Rovat

Megosztás

A 21. századi, trendformáló generáció szerint, bizony vannak olyan emodzsik, amiket már kifejezetten kínos használni. Aki ezeket használja, az már egyértelműen túl öreg?!

Az elmúlt időszakban nem is egy komment- és videóháború alakult ki TikTokon az Y és Z generáció képviselői között arról, mi minősül (már) cikinek, a szűk farmertől kezdve, a félrefésült hajon keresztül egészen az emodzsikig.

Y generáció  a 80' és 90'-es évek szülöttei. Az 1996. után születettekre a Z generációt használják általában.

Tiltólistára került a „sírok a röhögéstől”, avagy az „arc örömkönnyekkel” emodzsi!

A Z generáció körében már egyáltalán nem menő emodzsit a halálfej ☠️ váltotta fel, amivel azt fejezik ki: „meghalok a nevetéstől”. Ez lett a menő!

MIÉRT?

A kommentek szerint a legtöbben azért tartják kínosnak a sírva nevető arcot, mert a szüleik vagy a nagyobb testvéreik használják. Van, aki szerint elcsépelt, és van, aki inkább a klasszikus sírós hangulatjelet 😥 használja, mert az „valósabb és szélsőségesebb” érzelmeket fejez ki, és akadnak olyan tinédzserek is, akik azt állítják, hogy már meg sem találnák a telefonjukon ezt az emodzsit – összegzi a Rádió1.

Ahogyan Gretchen McCulloch, kanadai nyelvész összefoglalta:

„Az arc örömkönnyekkel a saját népszerűségének az áldozata lett”.

McCulloch a emodzsi-vita kapcsán azt is hozzátette, hogy amikor sokáig használunk egy szót vagy szimbólumot ugyanannak a kifejezésére, egy idő után már elveszti a jelentésének a súlyát, sőt egyenesen hamisnak hathat. A fiatal generáció, amely amellett, hogy mindenben szereti a dinamizmust, talán ezért is keres új emodzsikat a nevetés kifejezésére.

Te használod a ,,sírok a röhögéstől" emodzsit?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta