Alkalmazás, amivel nem éttermet, hanem téged értékelnek

Rovat

Megosztás

A Peeple alkalmazás fél éve borzolja az idegeket, ugyanis kitalálóit kivéve csak kevesen értik, miért is jó, ha bárki pontozhatja a másikat a neten.

Igen, embereket pontoz a Peeple épp úgy, mint például az éttermeket a TripAdvisor. Az alkalmazás segítségével szakmai, személyes és szerelmi szempontból értékelhetőek mások. Ha van Facebook adatalapod, bárki véleményezhet téged.

keys-264596_960_720

Amikor tavaly ősszel híre kelt az alkalmazásnak, annyira felbőszült a nemzetközi közvélemény, hogy az ötletgazdák módosították a koncepciót. Mivel a negatív kritikák könnyedén eltávolíthatók, a szintén problémás Truth License módszert találták ki. Ennek segítségével a felhasználók láthatják a negatív kommenteket, a már törölteket is, de csak pénzért.

Az idén március óta élesedő Peeple-t két amerikai nő találta ki. Míg Julia Cordray marketingest az alkalmazás üzleti része érdekli, Nicole McCullough családanyát már az a kérdés foglalkoztatja, kire is bízhatja a gyerekeit gond nélkül.

Még nem lehet megmondani, vajon életképes lesz-e az aggályos alkalmazás. Mindenesetre Facebook adatlapjának még alig 1700 követője van.

Alkalmazás, amivel nem éttermet, hanem téged értékelnek
Szoktál név nélkül komentelni másokról a neten?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,875RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta