Állásbörze és nyílt nap Tiszavasváriban

Rovat

Megosztás

Az élet nagy döntései között előkelő helyet foglal el a továbbtanulás kérdése, hiszen egy választott intézmény, egy választott szak nemcsak az iskolában töltött időszakra, hanem az utána következő évekre is meghatározza életünket. A választás súlya nemcsak a középiskola végén, hanem már 14-15 évesen, nyolcadik után is nagy. 

Ahhoz, hogy a fiatalokat segítsék a választásban, az intézmények gyakran szerveznek állásbörzéket és nyílt napokat, melyek segítségével a fiatalok személyes benyomást szerezhetnek, beszélgethetnek ott tanító tanárokkal, ott tanuló diákokkal, megtapasztalhatják, milyen ott a légkör.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Tiszavasvári Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma, az elmúlt évek sikeres rendezvényeinek hatására, újra „Állásbörzét” és „Nyílt Napot”rendezett november 15- én, szerdán a Városi Sportcsarnokban, Tiszavasváriban.

A rendezvényt Dr. Vinnai Győző, Országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Az eseményre a pályaválasztás előtt álló, térségben tanuló 8. osztályos és érettségi előtt álló tanulókat várják, de természetesen örömmel fogadják a messzebbről érkező nebulókat is.

A Tiszavasvári Középiskola, Szakiskola és Kollégium standjánál rövid prezentációkkal vázolták az iskolában oktatott szakmákban rejlő lehetőségeket.

A szervezők színes programokkal és bemutatókkal készültek az érdeklődők számára. Ki lehetett próbálni a CNC gépkezelést, volt LEGO robotverseny, rendészeti alaki foglalkozás és erőnléti gyakorlatok, izgalmas kísérleteket mutattak be vegyész technikus tanulók, a hangulatot egy kis zenés gimnasztika pörgette fel, a hajformázás iránt érdeklődők pedig frizura show keretein belül tekinthettek be a fodrászat rejtelmeibe.

Az állásbörzén a térség nyíregyházi, nyírtelki, tiszalöki és tiszavasvári cégei, vállalkozásai ismertették, milyen munkahelyi lehetőségeket tudnak felajánlani a szakképzettséggel rendelkező fiataloknak.  Az iskolában folyamatosan zajlanak felnőttképzések a munkaadók kielégítésére és a szakképzéseket is úgy választják meg, hogy a képzett szakemberek megfeleljenek a környező vállalatok igényeinek, hiszen mind az iskola, mind a cégek érdeke, hogy a jövő munkaerejének olyan állásokat biztosítsanak, ami miatt érdemes a felnővő generációnak otthon maradnia.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Tiszavasvári Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma 1946 óta folyik szakmai képzés. Az elmúlt hetven évben az intézmény többször is képes volt megújítani képzési rendszerét, megfelelve az adott kor kihívásainak. Ez idő alatt tanulók ezreinek adott biztos megélhetést nyújtó szakmát.

Foto: Facebook, Benyusz Tamás

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,157RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta