Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Amikor a felnőtteknek van szüksége vigasztalásra

Amikor a felnőtteknek van szüksége vigasztalásra

Nem könnyű, amikor a felnőttek, akik számunkra a stabiitást jelentik, egyszerre  kiszolgáltatottáká vállnak egy krízis által. A szituáció fordítva sokkal mindennaposabb, természetes, amikor a fiatal támogatást és vigasztalást kap a szüleitől vagy rokonaitól, amikor bánatosnak érzi magát.

Sokszor nehéz észrevenni szüleinken, ha valami nincs rendben, ilyenkor apró változások a viselkedésben is árulkodó jelek lehetnek. Viszont, ha felfigyeltél valami furcsaságra, ne próbálj elmenni mellette csukott szemmel! Összegyűjtöttünk pár dolgot, amit te is megtehesz ilyenkor!

  • Vedd észre, ha valami nincs rendben! Már az is gyakran sokat segít, hogyha a felnőtt látja valaki észreveszi a változást rajtuk.

  • Az első és legfontosabb, hogy ne érezd magad tehetetlennek! Kérdezd meg, hogy van, tudsz-e tenni valamit. Soha nem ciki kérdezni, sokkal rosszabb csak csendben lenni mellette és sunnyogni.
  • Adj neki időt! Ez a folyamat akár hosszabb ideig is eltarthat és készülj fel erre. Talán mostanában nem lesz annyi ideje és energiája rád, mint szokott, de ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy már nem szeret, nem vagy fontos neki és ne gondolkodj azon, hogy te vagy az oka a szomorúságának.

  • Próbálj nyugodt maradni és tudatos! A felnőtteknek könnyebb lehet ha látják rajtad, ilyenkor sem hanyagolod el pl. az iskolai feladataidat. Koncentrálj az apró örömökre körülöttetek és legyél minél hálásabb apró dolgokért is.

  • Lágy többet mellette, ha ez jól esik neki! A szülőknek több nyugalomra van szükségük, amikor szomorúak, ezt feltétlenül el kell fogadnod. Viszont ha igényli a közelségedet biztosítsd róla, hogy minél hamarabb válaszolni fogsz az üzeneteire, vagy bármikor felhívhat téged.

  • Kérd más felnőttek segítségét! Ez lehet valaki a családból vagy baráti körből, akivel beszélhet vagy tanácsot adhat.

Kovács Eszter

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share