Ezt nézed:  / Színes / Annyi Transformers-film jön, hogy csak na

Annyi Transformers-film jön, hogy csak na

Bekeményít a Paramount stúdió. A nagy konkurencia, a Disney már jóval korábban bejelentette, hogy évente kijön egy Star Wars-opusz, mégpedig úgy, hogy egyik évben a hivatalos saga folytatódik, a másikban pedig egy spinoff érkezik, azaz olyan darab, amely a történet egyik mellékszálát dolgozza fel. 

Nos, a Paramount ugyanezt fogja megcsinálni a maga Tranformers-franchise-ával. A Transformers-széria ötödik része 2017. nyarán kerül a mozikba, ez lesz az utolsó, amelyet Michael Bay rendez, aki a későbbiekben szerzői projekteket szeretne megvalósítani. Egy évre rá jön az első spinoff, amelynek középpontjában az egyik gigarobot, Bumblebee, azaz Űrdongó áll, az egyszerűség kedvéért ez a film címe is. Egy évvel később valószínűleg Optimus Prime történetével rukkolnak elő. Azt, hogy a harmadik spinoff kiről fog szólni, még nem lehet tudni (egyelőre hármat terveznek). A stúdió azzal büszkélkedik, hogy nagyon erős forgatókönyvírói csapatot állítottak össze, amelynek élén az Oscar-díjas Akiva Goldsman áll (Egy csodálatos elme), miközben sztoriszinten maga Steven Spielberg felügyeli a folyamatot. Még annyi biztos, hogy a spinoffok kicsit kevesebbe fognak kerülni, mint a fősodor filmjei, amelyekben ugyebár Bay mindent felrobbantott.

Mint a Hasbro játékcég – az alakváltó robotok gyártója – egyik vezetője elejtette, a filmfranchise idővel valószínűleg olyan univerzummá tágul a különböző karakterek történetének feldolgozásával, mint a Marvel-képregényhősök világa.

 

Transformers 5 – nemzetközi bemutató: 2017. június

Bumblebee – nemzetközi bemutató: 2018. június