Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Assassin’s Creed (16) – december 29-től a mozikban!

Assassin’s Creed (16) – december 29-től a mozikban!

Készülj fel, hogy egy új, minden eddiginél látványosabb és ötletesebb perspektívából ismered majd meg ezt a fordulatos, világszerte ismert történetet, az Assassin’s Creed-et. A főszereplő mindenféle véres harcok kellős közepébe érkezik a történelem sötét bugyraiba, és egyetlen esélye a túlélésre az, ha a felmenői emlékeit kibányássza valahogy a saját DNS-éből…

Egy, a régmúltban lejátszódott tragédia által sebzetten Cal Lynch (Michael Fassbender) már a kivégzésére vár, amikor váratlanul kap egy utolsó esélyt, hála az Abstergo Iparvállalat titokzatos munkatársainak. Egy forradalmi technikának köszönhetően, amely képes felszabadítni az emberi DNS-ben tárolt emlékeket, Cal visszautazhat az időben, egészen a XV. századi Spanyolországig, ahol újraélheti egy távoli őse, Aguilar de Nerha élményeit. Ez a nemes úr az Asszaszinok nevezetű titkos társaság tagja volt. Ők a hataloméhes Templomos lovagok ellen harcoltak, védelmezve az emberek szabad akaratának érvényesítését. Cal így, a harcos múlt tapasztalatai által felvértezve és fizikailag is megerősödve tér vissza napjainkba, hogy a siker reményében vehesse fel a harcot a Templomos társaság jelenkori machinációi ellen.

 

Az Ubisoft világszerte hódító videojátékára támaszkodva az Asszaszinok alkotói megnyerték produkciójuknak a kétszer is Oscar-díjra jelölt Michael Fassbendert (X-Men: Az eljövendő múlt napjai, 12 év rabszolgaság) és az Oscar-díjas Marion Cotillard-t (A sötét lovag: Felemelkedés, Piaf, Macbeth). A filmet Justin Kurzel rendezte (Snowtown, Macbeth), forgalmazza a 20th Century Fox.

Az Assassin’s Creed alapötlete azért is lehetett világszerte olyan sikeres, mert kiválóan ötvözi a történelmi filmek és a fantasy elemeit. És az a vonal, amely az Asszaszinok és a Templomos lovagok, vagyis két tökéletesen ellentétes világfelfogás küzdelmével foglalkozik, olyan érdekes kérdéseket vet fel, amelyeknek szintén megvannak a maguk történelmi előzményei.

Az Asszaszinok elődei egyébként valaha kiegyeztek a hashasinokkal, egy titkos iszlám szektával, az úgynevezett Hegyi Öregember követőivel. Ezután századokon keresztül harcoltak, és valójában a nevüket is innen, ebből a korai paktumból eredeztetik. A keresztesek, akik az első Assassin’s Creed játék háttértörténetét adták, rendkívül vérszomjas módon viselkedtek, hiába is szépítette meg történetüket többek között Marco Polo is.