Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Assassin’s Creed (16) – december 29-től a mozikban!

Assassin’s Creed (16) – december 29-től a mozikban!

Készülj fel, hogy egy új, minden eddiginél látványosabb és ötletesebb perspektívából ismered majd meg ezt a fordulatos, világszerte ismert történetet, az Assassin’s Creed-et. A főszereplő mindenféle véres harcok kellős közepébe érkezik a történelem sötét bugyraiba, és egyetlen esélye a túlélésre az, ha a felmenői emlékeit kibányássza valahogy a saját DNS-éből…

Egy, a régmúltban lejátszódott tragédia által sebzetten Cal Lynch (Michael Fassbender) már a kivégzésére vár, amikor váratlanul kap egy utolsó esélyt, hála az Abstergo Iparvállalat titokzatos munkatársainak. Egy forradalmi technikának köszönhetően, amely képes felszabadítni az emberi DNS-ben tárolt emlékeket, Cal visszautazhat az időben, egészen a XV. századi Spanyolországig, ahol újraélheti egy távoli őse, Aguilar de Nerha élményeit. Ez a nemes úr az Asszaszinok nevezetű titkos társaság tagja volt. Ők a hataloméhes Templomos lovagok ellen harcoltak, védelmezve az emberek szabad akaratának érvényesítését. Cal így, a harcos múlt tapasztalatai által felvértezve és fizikailag is megerősödve tér vissza napjainkba, hogy a siker reményében vehesse fel a harcot a Templomos társaság jelenkori machinációi ellen.

 

Az Ubisoft világszerte hódító videojátékára támaszkodva az Asszaszinok alkotói megnyerték produkciójuknak a kétszer is Oscar-díjra jelölt Michael Fassbendert (X-Men: Az eljövendő múlt napjai, 12 év rabszolgaság) és az Oscar-díjas Marion Cotillard-t (A sötét lovag: Felemelkedés, Piaf, Macbeth). A filmet Justin Kurzel rendezte (Snowtown, Macbeth), forgalmazza a 20th Century Fox.

Az Assassin’s Creed alapötlete azért is lehetett világszerte olyan sikeres, mert kiválóan ötvözi a történelmi filmek és a fantasy elemeit. És az a vonal, amely az Asszaszinok és a Templomos lovagok, vagyis két tökéletesen ellentétes világfelfogás küzdelmével foglalkozik, olyan érdekes kérdéseket vet fel, amelyeknek szintén megvannak a maguk történelmi előzményei.

Az Asszaszinok elődei egyébként valaha kiegyeztek a hashasinokkal, egy titkos iszlám szektával, az úgynevezett Hegyi Öregember követőivel. Ezután századokon keresztül harcoltak, és valójában a nevüket is innen, ebből a korai paktumból eredeztetik. A keresztesek, akik az első Assassin’s Creed játék háttértörténetét adták, rendkívül vérszomjas módon viselkedtek, hiába is szépítette meg történetüket többek között Marco Polo is.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share