Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Oscar-díjat kaptak a magyar pedagógusok

Oscar-díjat kaptak a magyar pedagógusok

A Modern Pedagógus Konferencián az újszerű oktatási formákról volt szó, és kiosztották a pedagógus Oscar-díjakat. Ugye neked is fontos, hogy a tanáraid lépést tudjanak tartani a korral?

Idén első alkalommal rendezték meg a neteducatio.hu a Modern Pedagógus Konferenciát, az év legnagyobb pedagógus eseményét. Színes előadások, programok várták az érdeklődő pedagógusokat. A konferencia fénypontja  volt az ünnepélyes pedagógus Oscar-díj átadó.

A díjazottak:

Mudriné Resku Szilvia (óvodapedagógia)

Roma Ádám (általános iskola)

Nagy László (középiskola)

Gabnai Katalin (szakmai különdíj).

A neteducatio.hu-t 2005-ben alapították, eredetileg tanárok tanácsadásával foglalkozott. 2010-ben a magyarországi piacon elsőként hoztak létre egy e-learninget szolgáltató weblapot, ami hamar a tanárok kedvencévé vált. 2013-ban elkészültek az első teljesen távoktatásos továbbképzések a pedagógusok számára. Szakmai kiadványok először 2014-ben jelentek meg, amik kész recepteket szolgáltattak a pedagógusok számára. 2015-re piacvezető céggé vált pedagógusképzésben, kiadványaik gyakorlati jellegükből adódóan népszerűek.

2017. március 22-én a gyönyörű Larus rendezvényközpont adott otthont a rendhagyó eseménynek. A köszöntőt a nagysikerű Jocó bácsi világa blog szerzője, Balatoni József tartotta. A rendezvény nem titkolt célja a tanárok és a modern világ, az innovációk közelebb hozása volt. A nap folyamán olyan témákról esett szó, mint a modern pedagógiai törekvések, online gyerekek és offline tanárok, a digitális világ érzelmi hatásai. Az előadásokat többek között olyan közismert pedagógusok, mint Tari Annamária vagy Fegyverneki Gergő tartották. A délután folyamán szekciómunkákon vehettek részt a pedagógusok, óvodai és iskolai témában.

A nap fénypontja a győztes pedagógusok díjazása volt. Rájuk a Facebookon keresztül lehetett szavazni a tél folyamán, februárban pedig nyilvánosságra kerültek az eredmények is a neteducatio.hu Facebook oldalán.

Az óvoda kategória nyertese a kisvárdai Mudriné Resku Szilvia lett, akinek élete a pedagógia. A legifjabb generáció példamutató oktatója, újszerű ötleteivel segíti a legkisebbek fejlődését. Mindezek mellett nagybetűs EMBER.

Az általános iskola kategória nyertese Roma Ádám lett. A fizikatanár nem csupán egy tanár: szívesen beszélget diákjaival a szünetekben, ha kell, beöltözik a kedvükért és szívügye a fogyatékkal élő gyerekek támogatása.

A középiskola kategória nyertese Nagy László, aki rajztanárként 600 tanulóját tanítja empátiakészségre, szeretetre és tisztelete. Mindezek mellett több, mint 100 versenyeredmény igazolta a munkáját az elmúlt 1 évben.

Szakmai különdíjjal Gabnai Katalint díjazták, aki a magyarországi drámapedagógiai képzés elindítója. Olyan projektekben vett részt, mint a 2017-es Oscar-díjas Mindenki című film.

A díjakat a Maradj talpon! volt műsorvezetője, a nagy tiszteletben álló tévés, Gundel Takács Gábor adta át.

 

Foto: KTGy

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share