Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Autósok, akik fittyet hánynak rá, hogy kinek van elsőbbsége

Autósok, akik fittyet hánynak rá, hogy kinek van elsőbbsége

Bizonyára veled is előfordult már, hogy te szabályosan közlekedtél, azonban még neked kellett kitérni, mert nem adták meg neked az elsőbbséget. Mindennapos gondot okoznak a közlekedésben azok az autósok, akik nem foglalkoznak a KRESZ szabályaival, és egyszerűen áthajtanak rajtunk.

kossuth_0

Leggyakrabban zebránál, illetve kereszteződésekben fordul elő, hogy nem figyelnek az egyszerű gyalogosokra, esetleg iparkodnak eléjük bevágni, hogy ne kelljen megvárniuk, amíg áthaladunk.

Elsőbbségadás kötelező!-500x500Általában ilyenkor fordulnak elő a balesetek is. Nem gondolnak bele, hogy egy 1-2 tonnás járművel igenis komoly kárt lehet tenni valakiben – még lassan haladva is.

budapest_nyugati_pu_a_zebra_kellos_kozepe_felhivnam_a_figyelmet_a_sargara_festett_fekdobra_ami_arra_hivatott_hogy_megfekezze_az_eszeveszett_60loerot_416122_74804

Persze mindenkit meg lehet érteni. A zöld jelzések rövidek, igyekezni kell tehát gyorsan átmenni, ha nem akarnak percekig várni utána. Ha kanyarodósávban vannak, általában a gyalogoslámpával együtt kapnak zöld jelzést. Sok járókelő esetében viszont nehézkes az átjutás. Ilyenkor jön az a taktika, hogy behajtanak a gyalogosok közé és próbálnak valahogy átjutni, ami persze csak mindenit hátráltat még jobban. A gyalogos kénytelen kikerülni az autóst, ami több idő, az autós pedig beragad.

DSC01215

Egy másik eshetőség, mikor a zebrán nem lassítanak le és még csak a gondolat sem születik meg bennük, hogy esetleg át kéne engedni a másikat. Ezzel komolyan veszélyeztetik a másik ember életét, ugyanis nem tudhatják előre, hogy valaki lelép-e a járdáról, vagy sem.

kresz15001611

Az egyik leggyakoribb szabályszegés, ami miatt a legtöbb baleset történik, az kétség kívül a gyorshajtás. A táblákat így nehezebb észre venni, valamint kisebb mértékben lehet csak figyelni az útra. Az idő, míg reagálni lehet egy eseményre, sokkal több lesz.

Sokan még az alapvető közlekedési szabályokkal sincsenek tisztában. Ugyan jogosítványuk van, de évek alatt sokat felejt az ember. Az a tapasztalatom, hogy elsőbbségadás szempontjából komoly hiányosságok vannak. Rengetegen vannak, akik nem ismerik a szabályokat, és ez a gyakorlati életben is megmutatkozik. Autóval közlekedve nem egyszer fordult már elő velem, hogy baleset lett a vége, mert nem kaptam meg az elsőbbséget. Vagy azért, mert nem ismerték a szabályokat, vagy mert egyszerűen nem tartották be.

528922_604250092922247_700412106_n_1_1361262024

A közlekedésben mindig is lesznek konfliktusok, mert lesznek olyanok, akik nem tartják be a szabályokat. Ha más nem is, de legalább mi tartsuk be őket, és ne azok táborát erősítsük, akik fittyet hánynak rá.

 

Autósok, akik fittyet hánynak rá, hogy kinek van elsőbbsége
Ért már valamilyen közúti baleset?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share