Autósüldözés, menő szintipop és retro játék: itt van Quixotic és a Highway Violence

Rovat

Megosztás

Ha a Stranger Things betalált, ezt a klipet is imádni fogod, hiszen Quixotic retro slágere, a Highway Violence egészen a nyolcvanas évek szintipop világáig repít vissza, nem is akárhogyan!

Qiuxotic, azaz Miklósy Krisztián a hazai synthwave szcéna úttörő producere elég magasra tette a lécet azoknak, akik 2021-ben slágert és menő videóklipet akarnak csinálni itthon. A fiatal producer Highway Violence című dala ugyanis egy elég menő szintipop szerzemény lett. A szám egy az egyben követi a nyolcvanas évekbeli és még a kilencvenes évek elejébe is átnyúló torzított gitáros, elektronikus, szintetizátorra épülő effektkavalkádot, amelyhez egy minden szempontból egyedülálló klip is társul.

A Highway Violence videóklipjét elsősorban a Michael Jackson-féle kisfilmklipek, mint a Thriller vagy a Beat it inspirálták. A klasszikus Jacko-klipekhez társult aztán Mark Ronson és Miley Cyrus Nothing Breaks Like a Heart című videója. Ezek mellé pedig beköszönnek a Martin Scorsese és John Landis inspirálta filmek és már meg is született a szintipop szubkultúra előtt tisztelgő szerzemény.

 

A klip és a játék sztorija egyébként a következő: egy menő csajbanda (egy pompomlány, egy 80-as évekbeli punk, Indiana Jane és Ninja) rátalál a régóta elhagyott Tron Flynn’s Arcade játékteremre. Egy klasszikus Outrun típusú retró autós játékkal kezdenek el játszani, amiben Quixotic a Highway Violence-n száguld egy rejtélyes csomagot cipelve. Hamar kiderül azonban, hogy a sztorit nem a lányok, sokkal inkább a játékgép irányítja, ami időről időre átveszi az uralmat a történet alakulása felett.

A produkció 120 ember közreműködésével készült, több mint 20 autót szerepeltetve, köztük olyan ikonikus járműveket, mint a Knight Rider KITT-je, vagy a Vissza a jövőbe DeLoreanje. De felfedezhetjük a Milennium Falcont és a Gebbe mester által megformált Jim Hoppert is.

És ha a neonfényben úszó retro-romantikus videó még nem lenne elég, az alkotók egy komplett minijátékot is megálmodtak. A játék ötlete szokatlan lehet elsőre, ám aki kicsit is nyomon követi Quixotic munkásságát, annak nem meglepő a producer húzása, akinek neve már egy ideje ismert a gamer-szcénában. Quixotic ugyanis egy másik hazai előadóval, Lazerpunkkal közösen írt dala, a Speedracer bekerült a legendás Wolfenstein FPS játékszéria legújabb részének trailerébe is.

Főkép: highwayviolence.com

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta