Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Az 5 legjobb dolog a tinédzserkorban

Az 5 legjobb dolog a tinédzserkorban

Nem is olyan régen még én is a tinik táborát erősítettem. Mint minden kornak, ennek is megvan a maga szépsége, a pozitív és negatív oldala, de minden velejárójával együtt egyszer mindenki belekerül.

Tudom, hogy a legtöbb változás tíz és húsz éves kor között következik be. Testileg, lelkileg megváltozol. Ez ijesztően hangzik, de összeszedtem öt dolgot, ami miatt örülhetsz, hogy tini vagy.

Kipróbálhatsz új dolgokat

Amit gyerekként nem tehettél meg, most igen. Elmehetsz szülői felügyelet nélkül ‘bandázni’, diákmunkát vállalhatsz és még sorolhatnám. A tanulás és a játék után találkozol új és izgalmas lehetőséggel, amit érdemes kipróbálni.

Az első szerelem

Legtöbb esetben tiniként lesz az ember először szerelmes. Az első párkapcsolat, amikor félve meritek megfogni egymás kezét, bénáztok a csóknál és egy olyan érzés kerít hatalmába, amit eddig csak elképzelni tudtál a romantikus filmekből… leírhatatlan. Még akkor is megéri, ha csalódás a vége. Hiszen mikor tapasztalj és mikor tudd meg, hogy milyen fiú/lány illik hozzád, ha nem most?

Sok szabadidő, nagy szabadság

Most még csak az a kötelességed, hogy tanulj. Ezen kívül a többi idő az életedben szabadidő. Nyugodtan töltsd el úgy, ahogy neked tetszik. Persze, ha menni kell a nagyihoz vagy anyának kell segíteni a házimunkában, csináld meg – de utána azt tehetsz, amit szeretnél.

Egy nagy energiabomba vagy

Neked tiniként az sem probléma, ha egy éjszaka alvás nélkül telik el, te másnap is fitt vagy. A szünetben akár mindennap lehet olyan programod, ahol sokat kell mozogni, nem fogod annyira igényelni a pihenést, mint a felnőttek. Használd ki!

Nincs felelősség

Nem kell fizetni a számlákat, nem kell hivatalos ügyeket intézni, nem kell eltartani három gyereket. Lehet, hogy a szüleid leszidnak egy-két dologért, de ez a legtöbb, amit kaphatsz. Most van lehetőséged arra, hogy lazíts, ne dolgozz. Más emberért se tartozol felelősséggel, így felhőtlenül élvezheted a mindennapokat.

Élvezd ezt az időszakot. Csak egyszer élheted át. Még, ha most nem is tűnik könnyűnek!

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share