Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Az Alvó Város szerint a tömegzenéhez egyedi klip dukál

Az Alvó Város szerint a tömegzenéhez egyedi klip dukál

Nemrég alakult meg az Alvó Város nevű projekt, illetve együttes, amelyben régi YouTube-os motorosok, Vitó Zsombor, RoyalSzabi és Sün mutatják meg, milyen igazából a legnépszerűbb videóomegosztó oldalra zenét készíteni. Többek között beszélgettünk velük a legelső saját dalukról, az Emlékdarabokról, klipjükről, céljaikról.

 

Mindhárman valamennyi nézettséggel, ismertséggel rendelkeztetek YouTube-on. Miért volt szükség összeállni zenélni, egyedül nem ment volna?

Szabi: Az az igazság, hogy mi már mindhárman zenéltünk külön-külön is, tehát már Zsombor is zenélt, Sünt bevonta ebbe, mert meglátta, hogy jó hangja van neki, és én is szoktam zenélni, régóta foglalkozom már ezzel, és ez spontán jött, hogy mi közösen zenéljünk, mert úgy gondoltuk, hogy ez egy nagyon felkapott dolog, főleg az, hogy valaki énekel a formációban, valaki pedig rappel.

Zsombor: Én úgy gondolom, hogy egymagamnak nem lett volna ekkora átütő sikerem, ahogyan a Szabinak sem, Sünnek sem, viszont mi hárman már éppen kiegészítjük egymást, ugyanis mindannyian másban vagyunk jók.

Hogyan találtátok ki az egész stílust, a logót, a megjelenést?

Zsombor: Nem akarunk kitalálni históriákat erről, mert sokkal egyszerűbb ennek az egésznek a története.

Szabi: Újpesten voltunk, OVS előtt egy nappal találkoztunk, elmentünk Zsomborhoz, leraktuk hozzájuk a cuccunkat, Zsombor már előtte írta nekem Facebookon, hogy van egy nagyon jó ötlete, mert ez a szám áprilisban készült, ezt eredetileg úgy akartuk kitenni, hogy Zsombor csatornájára, „Zsombor feat. RoyalSzabi feat. Sün”-ként. Én akkor már tudtam, hogy közös projektbe akar kezdeni velünk, és találkoztunk Újpesten, és el is mondta nekem, hogy mit is szeretne. Azonnal el is kezdtünk gondolkodni a néven.

Zsombor: Én mondtam, hogy valami két szóból álló, könnyed és magyar legyen, és Szabi dobta fel az Alvó Város ötletét, elkezdtem emésztgetni a dolgot, aztán megtetszett, belementem.

Szabi: A logót nem mi készítettük, hanem egyik ismerősömet kértem meg rá, hogy csináljon egyet. Ezt úgy találtam ki, hogy legyen benne egy lámpa, amit félig világít, félig meg nem. Ez szimbolizálja az alvó várost.

11992407_872061452849822_1685398024_n

Sün: Mi szeretnénk valami újat hozni Magyarországra, egyedi tartalmat gyártani. Megtalálni a magunk közönségét, és nem ugyanazt a popzenét nyomni, mint bárki más ebben az országban, ez eddig nekünk nem sikerült.

Ha nem sikerült, akkor mi az Emlékdarabok?

Sün: Az Emlékdarabok szerintem egy teljes mértékben átlagos popdal.

Zsombor: Ebben igaza van Sünnek, az egyetlen különlegessége a dalnak az a klipje, annak is a végkifejlete.

Sün: A klip valóban nem tömegcucc, az egyedi.

Szabi: Azt akartuk kihozni ebből a dalból, hogy igazából rengeteg ilyen tömegdal van a piacon, és ez egy új dolog ebben a hip-hop keverékben, nagyon sok költői képet, például metaforát használtunk benne például.

Zsombor: Igen, ez így van. És ráadásul mindannyian nagyon mások vagyunk, Szabi megmondja a tutit, Sün nagyon költői a dalban, én pedig a kettő között vagyok.

Sün: Ő a szendvicsben a hús, hogy egy metaforával éljek.

Baj az, hogy a dal ennyire pop, vagy éppen ez teszi eladhatóvá? Eladni akarjátok, pénzért vagy a művészi értéke a fontos?

Sün: Én semmiképpen sem szeretnék beállni egy sorba, ami gyártja a sz@rsgáokat, és sodorjuk az emberek felé, hogy itt van, egyétek meg, én ennél többet szeretnék ezzel az egésszel.

Az zenealap a tiétek?

Szabi: Nem mi készítettük, hanem kaptuk, de teljesen mértékben saját, a miénk, más nem használta fel eddig. Ez egy eredeti zene, egy nótából lett átalakítva.

11950851_872061469516487_1096580700_n

Mennyire nehéz a közös munka?

Zsombor: Sün miatt nehéz, mert mindig elalszik, nincs telefonja. Ha Sünt sikerül elérni, akkor már minden megy simán, amíg Sünre várunk, addig meg Szabival dolgozgatunk.

Szabi: Én vidéki vagyok, szombathelyi, így a szám felvétele például úgy történt, hogy Sün és Zsombor része náluk történt, az enyém pedig otthon nálam.

Kik a klip szereplői?

Zsombor: Két barátunk a szereplő, Tami és Csongor, akik korábban is vállaltak már szereplést, így tudtuk, hogy szívesen vállalnák, ők alapból egy pár, így nem kell tartania senkinek egy csókjelenettől például, hiszen az évek óta ezt csinálják.

11992596_872061342849833_1305340696_n

Miről szól a klip? Mit akar megmutatni?

Szabi: A klip sztoriját Zsombor találta ki, arról már volt egy elképzelésünk, hogy polaroid képekről szóljon a videója. Ugyanígy övé volt a rendező és vágó az alkotásunknál.

Zsombor: Én azért megemlíteném Földesi Gergő barátomat is, aki tudásával és tehetségével segítette a klipforgatást.

Milyen helyet szeretnétek elfoglalni a médiában?

Szabi: A „nagyon médiától” szeretnénk kicsit távolabb állni, de ez is egy nagyszerű lehetőség arra, hogy minél több ember megismerjen minket, valamint arra is jó, hogy bizonyítsunk, megmutassuk, mire is vagyunk képesek.

Zsombor: Nekem az Alvó Város projekttel egy olyan hátsószándékom van, hogy összehozzuk a zenei közeget a YouTube-os közeggel, mert ez két olyan csapat, akik igazából ugyanazt csinálják, mégis valahogyan nem tudnak egymásról semmit.

Sün: Én semmiképpen nem adnám el magam a médiának.

11880214_872061302849837_1535943221_n

Merre tovább?

Zsombor: Készülünk különböző megjelenésekre, fellépéseket is akarunk. Rádiós és tévés szinten is vannak terveink, de ehhez még kicsit csiszolódnunk kell, hogy bekerülhessen a tévébe is.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share