Az e-book előnyei

Rovat

Megosztás

Az elmúlt néhány évben egyre elterjedtebbé váltak az e-bookok. A papír alapú könyvek helyébe kívánnak lépni. De mennyire praktikusak?

 

A kezdeti általános elutasítást lassan felváltotta a rokonszenv. Kétkedve néztek az első darabok megjelenésére, azonban mára már eléggé elterjedté váltak.

Sokan a papír alapú könyvek gyilkosának is tekintették, de inkább egy olyan kép alakult ki, amelyben mind a kettő megfér egymás mellett.

ebook-reader_1347015824De mik az előnyei? Miért választ valaki elektronikus könyvet nyomtatott helyett?

Legfőbb oka a praktikusság. Egy könyvolvasón több ezer könyvet lehet tárolni, míg a nyomtatott könyvek esetében legfeljebb 3-4-et tudsz magaddal vinni. Leginkább ez a nyaralások alkalmával értékelődik fel, de gyakran előfordul, hogy egyetlen könyvet is nehéz beletuszkolni a táskádba.

ebookbooks

A másik lényeges szempont, hogy mennyire lehet jól olvasni rajta.

Az e-tinta technológiának köszönhetően nem lehet észrevenni a különbséget, hogy valójában nem egy igazi könyvet olvasol.

Egyes típusok még háttérvilágítással is rendelkeznek, ami különösen hasznos, ha korlátozott fényviszonyok mellett szeretnél olvasni.

Feature1

Az akkumulátor üzemideje meglepően hosszú. Egy feltöltéssel, átlagos használat mellett is legkevesebb 3 hétig bírja. A töltési idő pedig fél-egy óra.

De mennyi az annyi?

bigstock-Touch-E-reader-With-Money-28895156

Az e-book készüléket csak egyszer kell megvenni. Fontos, hogy megbízható darabot vegyünk, ami 20 ezer forint körül kezdődnek. Egy olcsó darabbal ugyanis csak a bajunk lehet. Inkább érdemes rászánni egy kicsivel többet, de biztosak lehetünk benne, hogy évekig jó szolgálatot fog teljesíteni.

Az e-könyvek ára körülbelül fele a nyomtatott könyveknek, így az igazi könyvfalóknak erősen ajánlott, mert hamar megtérül az ára.

tolino-page-eReader-Frau-reading-eBook-reader-tolino-page_tolino-Cloud

Végezetül tény, hogy a papír alapú könyveket semmi mással nem lehet helyettesíteni, sem tapintásukban, sem illatukban, azonban egy könyvet azzal tisztelünk meg a legjobban, ha olvassuk és ez a megjelenési formán felül áll. Az olvasás iránti szeretetet nem a forma, hanem a tartalom határozza meg.

 

Az ebook előnyei
Milyen olvasási formát részesítesz előnyben?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta