Ezt nézed:  / Hírek / Zene / Az E78-ban lép fel a Margaret Island és a hiperkarma

Az E78-ban lép fel a Margaret Island és a hiperkarma

Dupla lemezbemutató koncertet tart a Margaret Island és a hiperkarma az E78-ban, november 10-én 20:30-tól. 

A hiperkarma kétségtelenül korunk egyik legmeghatározóbb alternatív zenekara, amely egyrészt versként is értelmezhető szövegeinek, másrészt folyamatos megújulásra való képességének köszönheti sikerét.
A Bérczesi Robi vezette zenekar több mint 17 éve működik, és ez idő alatt rengeteg magaslaton és hullámvölgyön, több tagcserén is átesett az eredeti felállás. A formációt elsősorban szövegcentrikussága teszi egyedülállóvá a hazai zenei palettán: Robi dalai nyíltan mesélnek a legbensőbb szorongásainkról, az élet legsürgetőbb kérdéseiről, és a saját démonjaink előli menekülésről.

Első lemezük, a hiperkarma 2000-ben debütált, és többször is az évtized egyik legfontosabb zenei anyagaként hivatkoztak rá, majd három évvel később megjelent az amondó, ami ha lehetséges, elődje sikerét is felülmúlta. Utóbbi után több mint tíz éves szünet következett a hiperkarma életében a frontember nem titkolt drogproblémái miatt; a zenekar dalaiban egyértelműen lekövethető Robi elvonulása és leépülése, és egyben a folyamat is, ahogy aztán újra megtalálta a hangját.
A kihagyást követően a banda 2014-ben jelentette meg harmadik nagylemezét konyharegény címmel, majd két év elteltével a délibáb címűt, amely több szempontból is fordulópontnak tekinthető a hiperkarma hangvételében.
A lemez címadó dalát a 2017-es Fonogram – Az év alternatív lemeze vagy felvétele, és a Petőfi Zenei díj – Az év dalakategóriájában is jelölték- írja az E78.hu.

 

Magyarország egyik legfiatalabban sikeressé vált zenekara a Margaret Island.  De kik is ők?

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb pályakezdő zenekar a hazai könnyűzenei palettán. Mindössze három éves fennállásukat követően születésnapjukat Budapest legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén, a Budapest Parkban ünnepelték meg, több mint négyezer rajongóval együtt.

A fiatal csapat népszerűsége töretlenül ível felfelé: ’Eső’ című daluk 2016-os berobbanását követően mára a legnagyobb hazai fesztiváloknak, vidéki kluboknak és rádiós toplistáknak is állandó színfoltjává váltak.

Az elmúlt évek igen mozgalmasak voltak a zenekar életében: ’Egyszer volt’ című aranylemezüket követően kiadták második albumukat ’Bakancslista’ címmel, többször zenéltek külföldön, JumoDaddy-vel és Felcser Mátéval közreműködésben ők írták az EFOTT himnuszt, ’Veled minden’ című daluk heteken át vezette a Petőfi rádió toplistáját.

A számos díjjal kitüntetett csapat a siker ellenére máig az őszinte örömzenélésben hisz- olvasható az együttes bemutatkozó szövege Facebook oldalukon.

 

A koncertre mindenképp menjetek el, hiszen garantáltan remek lesz!

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.