Az életcélom Kylie Jenner száját megszerezni!

Rovat

Megosztás

Kereszttűzben a világ leghíresebb testrésze.

– Egy Kylie Jenner ajkat kérek – feküdt a műtőasztalra a tizenhat éves, fekete hajú, műszempillás lány. – Azaz doktor úr, várjon! Ha lehet, még annál is nagyobbat. Olyan csókolni valót.

– Semmi akadálya, kishölgy. A mi klinikánkon a betegek önmegvalósítása az első – felelte negédesen a sebész, a következő pillanatban viszont homlokát ráncolva vette kezébe a szikét. – Egy pillanat, ki az a Kylie Jenner, és milyen az a bizonyos ajak?

– Most teremti meg – kacsintott rá a páciens kacéran.

Előtte kevéssé ismerte nevét a bulvárra híres és nem éhes nép, plasztikája viszont a világhírig röpítette. Már nem kell a sorozata miatt bekapcsolni a tévét: az internetes oldalakon ő néz vissza ránk, a divatmagazinok címlapján szintén Jenner mosolyog önelégülten, de mintha az utcán is – kanyarodjon az London, Párizs vagy Budapest városában – folyamatosan ő jönne szembe a járókelővel. Pontosabban egy hatalmas száj, amit hozzá tartozó test követ. S lám, én is róla írok, nem is először, de nem azért, mert annyira megfogott volna munkássága, és irigykedéssel sem vádolhat az olvasó. Amikor először találkoztam természetes szépségével, már akkor éreztem, hogy annak nagy hatása lesz. Ezért nem ért meglepetésként, amikor a világhálón futótűzként kezdett el terjedni a róla elnevezett kihívás (a későbbiekben Kylie Jenner Challenge), pedig még kártyát sem vetettem. A kamasz híresség ajka hatalmas üzlet lett, hogy romba döntse a fiatal lányok önértékelését, és kétségbeesett kiáltással nézzenek tükörbe: „Nekem még csücsörítve sem akkora!”

 kylie-jenner-lips-photo-after

Egy kis erotika

De miért számít olyan vonzónak a telt ajak? A közhiedelem szerint erős szexualitást sugároz. Ha elnézegetjük a Jenner szájáról készült képeket –  ha valamilyen megbocsájthatatlan oknál fogva még nem tudnánk azt magunktól felidézni – , róla sem egy ártatlan lány jut eszünkbe. Elgondolkodtató az is, hogy sokan a ’szopós szájú’ jelzővel illetik az ilyen jellegű műtéten átesetteket. Ám ma, amikor a kamaszok zöme szüzességére mint  vállára nehezedő súly, elítélendő bűn  tekint, illetve a tartós kapcsolatok helyett az érzelmek nélküli egyéjszakás kalandokat választja, miért is ne akarna valaki könnyűvérű nőnek tűnni?  (Ha már cselekedeteiben az.) Köszönet és hála érte az olyan modern, felvilágosult eszméknek, mint a feminizmus, ami a nők jogait a szabados életvitelben látja.

A kislányok már óvodás korukban ezzel a szépségideállal találkoznak. Bár Barbie kedvesen mosolyog, vetélytársa, a szörnyen eredeti Monster High baba óriása ajkakkal, talpig sminkben csábítja vásárlásra az anyukákat. Akik aztán évekkel később csodálkozva döbbennek rá: egy szexuális tárgyat neveltek fel.

Bratz
Nekik ugyan nincs vámpírfoguk, de ők is ugyanannak a játékgyártó cégnek a termékei.

 

Kihívlak egy plasztikára…

A közösségi oldalak mindig kitalálnak valamit, hogy népszerűek maradjanak. Mostanság az úgynevezett kihívások tartják lázban a felhasználókat, ami valószínűleg mindenkinek ismerősen cseng. A Kylie Jenner Challenge is egy a sok közül. Követői egy üveg szájával takarják le a sajátjukat, s kiszívják belőle a levegőt. A keletkező vákuum megteszi a hatását. De korántsem azt, amit várnának. Az eredmény inkább vicces, az ő szemszögükből nézve pedig elkeserítő. Arcukon két vastag hurka fityeg, körülötte az üveg nyomaival. Még egy kacsa sem ismerné fel bennük eltévedt fiókáját.

Kylie-Jenner-Challenge
Igen, tényleg csak tíz vagyok… Azért letérdelhetek eléd?

 

Csak az szép, akinek telt ajka van?

– Azt vettem észre, hogy a telt ajkú lányok kelendőbbek a fiúk körében. A modelleknek is ilyen van. Ráadásul ifjúságukat, fiatalos vonásaikat is sokáig megőrizhetik ezáltal. Én is ilyen szájra vágyom. Az enyém nem szimmetrikus: alsó ajkam ugyan telt, ám a felső nem. Emiatt szigorúbbnak tűnik az arcom. Pár éve ezért feltöltettem – mesélte egyik ismerősöm. A fiatal lány egyetért azzal, hogy a feltöltött szájúakat ribancnak nevezik, de ő nem tartja ezt indokoltnak. –  Lenézik őket, mintha így már nem lennének értékes emberek, holott csak szeretnének jobban kinézni. Más rúzsozza magát vagy a haját festi, így változtat a külsején. Ugyanilyen természetes anyagokkal történik a szájfeltöltés is, hisz hylarounsav van az ember szervezetében is. De sajnos sok műtét rosszul sikerül, és előfordulhat, hogy eltúlozzák azokat. – Kérdésemre, hogy boldogabbnak érezte-e magát a műtét után, igennel felelt. Érdekes viszont, hogy a telt hatás elmúltáig nem volt komoly kapcsolata. Mostani barátja már az után szeretett bele. Ennek ellenére tervezi az újabb beavatkozást, pedig a fiú nem tartja vonzónak a kacsaszájat. – Attól félek, talál egy nálam szebbet – vallja be a lány, felfedve döntésének valódi indokát: kifordult önkép, súlyos önbizalomhiány. – A világot a szépség mozgatja. Ha egy lány csinos, bármit elérhet.

Mint például Kylie Jenner. Neki az ujját sem kellett mozdítania a sikerhez. Vajon hogy meséli ezt el leendő gyerekeinek, unokáinak, felkészítve őket az életre? Hogyan neveli azokat a céljaikért küzdő, becsületes, magabiztos felnőtteké? Még mindig nincs kártya a kezemben, de valami azt súgja: szavak helyett inkább egy beszélő Monster High babával ajándékozza meg őket.

kj
Hány pasim is volt tavaly? Azt mondja… Kettő meg három az hat!

 

Barbie pedig azt mondja, a telt ajak és a szépség nem jár mindig együtt. Gisele Bünchen, Vanessa Hudgens, Emma Watson gyönyörű nők, a férfiak bálványai, pedig vékony szájjal születtek. És a szigorúság is messze áll tőlük. Talán mert oly gyakran mosolyognak…?

A cikkben megszólaló lányhoz hasonlóan azonban rengeteg beszűkült tudatú ember választja ezt a látszatmegoldást,  életcéljának a tökéletes külső elérését jelölve ki. Ideje lenne a XXI. század felvilágosult emberének sutba dobnia a fűzőket, diétákat, injekciókat, és nevéhez méltón megérteni: a lényeg az alma héja alatt van. Az igazi Teremtő pedig – akit nem plasztikai sebésznek hívnak – okkal teremtette mindet olyan különlegesnek és utánozhatatlannak, amilyen.

The Kylie Jenner Challenge
Neked tetszenek Kylie ajkai?

Szerző: Fekete Fanni

(Fotók: Twitter, Instagram, oregonlive.com)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta